Чт, 2024-04-18, 05:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:57
Аваков каже, що його переслідує "Добкін-ідіот"
Інші останні Українці в світі

До редакції інтернет-видання та газети "Главное" прийшли з обшуком. Про це йдеться в повідомлення на сайті видання. Редакція розміщена в одному приміщенні з компанією "Інвестор" та банком "Базис", що перебувають у власності колишнього губернатора Харківської області Арсена Авакова, проти якого порушено кримінальну справу та який тепер перебуває в Італії.

За словами журналістів, які в той момент були в редакції, ніяких документів їм не показували, змусили відійти від комп'ютерів, погрожували, що, якщо журналісти відключать комп'ютер, то його конфіскують. Після цього наказали негайно вийти на вулицю.

"У редакцію зайшов хлопець і сказав, щоб усі негайно відійшли від комп'ютерів, забороняв нам їх вимикати під загрозою конфіскації. Хто такий - не відповів, документи не надав. Сказав, що слідчий поверхом нижче все пояснить. Від слідчого пояснень ми теж не отримали" , - розповів журналіст інтернет-огляду "Главное" Дмитро Брук, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, в даний час сайт тимчасово припинив роботу. Всі співробітники редакції перебувають на вулиці.

"Отже, якийсь час сайт не оновлюватиметься. Приносимо вибачення за тимчасові незручності", - зазначає редакція.

Редакція підкреслює, що, згідно із чинним законодавством, будь-які перевірки ЗМІ на період виборчої кампанії заборонено. Нагадаємо, це вже другий обшук у редакції "Главное" - перший пройшов 7 липня 2011 року.

В свою чергу, Аваков в своєму блозі зазначив, що раніше НБУ вирішив ліквідувати банк "Базис".

"Політична доцільність перемогла, НБУ програв боротьбу (якщо взагалі боровся) з політиканами від ПР", - написав він.

За його словами, в інтерв'ю сайту "Главком" від 23 серпня глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін звинуватив керівництво банку в тому, що воно вивело з депозитів 960 мільйонів гривень. Добкін заявив, що, ймовірно, 24 серпня буде оголошено про ліквідацію банку.

"Навіть останньому ідіоту, який хоч здалеку спостерігав за банківськими балансами, зрозуміло, що в банку "Базис" ніколи не було таких обсягів депозитів узагалі. Відповідно - або Добкін останній ідіот, або брехун і провокатор", - написав Аваков.

"Через тиждень після виходу інтерв'ю стало відомо про порушення кримінальної справи приблизно в формулюваннях, даних Добкіним. Ознайомився зі стопкою на столі (як сказано в інтерв'ю) - придумав формулу атаки опонентів - і дав команду УБЕЗівцям - цим брудним шавкам режиму - ФАС!? Швидше за все, так і було", - додав він.

За словами Авакова, паралельно банк "Золоті ворота", співвласниками якого є члени сім'ї Добкіна, почав скуповувати зобов'язання банку "Базис" з дисконтом. Банк "Базис" на початок року належав ТОВ "Інвестор-Фонд" (73,18% акцій) та ПАТ "Інвестор" (23,65%). Основним їхнім бенефіціаром вважається Аваков.

Переслідує Авакова і Генпрокуратура.31 січня його було притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі, порушеній за ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням 55 га землі біля села Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), також його оголосили в міжнародний розшук.

Як повідомлялося, Аваков значиться в списку 52 кандидатів у депутати Ради від Об'єднаної опозиції, оприлюдненому нею на початку липня. 14 червня він був призначений керівником виборчої кампанії на Харківщині. Він є головою Харківської обласної організації ВО "Батьківщина".

Харківська міліція заперечує обшук - вони займаються справою "одного з приватних банків"

Слідчі харківської міліції здійснюють обшук в рамках розслідування кримінальної справи щодо банківських посадовців. Про це йдеться в повідомленні головного управління МВС в Харківській області. Міліція спростувала інформацію з приводу того, що у Харкові в редакції інтернет-видання та газети "Главное" проходить несанкціонований обшук.

Згідно із повідомленням, слідчі дії проводяться в рамках розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно посадових осіб одного з приватних банків міста та на виконання рішення Київського районного суду у Харкові.

"Проте інформація щодо перешкоджання роботі журналістів інтернет-видання та редакції газети "Главное" не відповідає дійсності. Слідчі дії, які проводяться працівниками міліції, не стосуються діяльності вищезазначеного засобу масової інформації", - заявляють у міліції.

У свою чергу, редакція "Главное" зазначає, що на момент написання цього повідомлення міліція через три години після початку обшуку пустила в редакцію лише одну людину - головного редактора.

"Решта журналістів і редакторів продовжують перебувати на вулиці з тієї простої причини, що правоохоронці їх не пускають всередину", - повідомляють вони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 1113 | Додав: admin | Теги: добкін ідіот, аваков | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]