Пт, 2024-03-29, 08:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:19
Бойовики обстріляли опорний пункт сил АТО в Зайцевому. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Минула доба не пройшла повністю спокійно у зоні АТО.  Від опівночі й до 20 години противник дотримувався перемир’я. Проте, у темну пору доби, вже за типовою тактикою, обстрілював позиції українських військовиків.

Про це повідомляє у Фейсбуці прес-центр АТО.

"Так, на Артемівському напрямку близько 20-ї та 23-ї години бойовики вели вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів по українському опорному пункту в селищі Зайцеве. Крім того, майже о 20-й годині злочинці застосовували стрілецьку зброю неподалік Травневого. А о 22.50 з великокаліберних кулеметів та гранатометів били по наших підрозділах у Майорську", - йдеться у повідомленні.

На Луганщині найманці о 20.25 обстріляли сили АТО зі стрілецької зброї у селищі Старий Айдар.

Загалом упродовж минулої доби проросійські бандформування 5 разів порушили режим припинення вогню.

Сьогодні – 29 вересня з опівночі і до 6 ранку вздовж лінії розмежування зберігалася тиша.

Напередодні повідомлялося, що найбільшу активність проявляли в районі Мар'їнки й на Маріупольському напрямку. "Найгарячішою точкою" вчора була Мар'їнка, де противник близько півтори години вів вогонь по українських позиціях. Важке озброєння, як і раніше, не застосовується.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

31 серпня штаб АТО повідомляв, щовідзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. 1 вересня Спільний центр контролю і координації повідомляв, що режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ повного дотримання перемир'я не підтверджувала .

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

9 вересня в штабі АТО заявили, що кількість обстрілів сил антитерористичної операції з боку бойовиків є мінімальною за останні півтора року.

10 вересня прес-центр АТО повідомив, що вперше за багато місяців у зоні АТО не було зафіксовано жодного обстрілу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: Зайцеве, опорний пункт сил АТО, обстріл, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]