Чт, 2024-04-25, 03:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:44
Бойовики у Луганській області мінують буферну зону
Інші останні Новини з регіонів України

Провокації незаконних збройних формувань в Луганській області спрямовані на те, щоб зруйнувати віру місцевих жителів у мирне вирішення конфлікту.

Про це повідомив на своєму офіційному сайті прес-секретар АТО в Луганській області, підполковник Руслан Ткачук.

"Незважаючи на зменшення кількості порушень Мінських домовленостей, які спостерігаються з кінця серпня, підтримувані РФ бойовики НЗФ продовжують провокаційні дії з метою підриву віри місцевого населення в мирне вирішення конфлікту. Керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький повідомив, що в даний час характерними діями бойовиків НЗФ є проведення бойових навчань поблизу лінії розмежування з використанням забороненого Мінськими угодами озброєння, мінування так званої "сірої" або буферної зони, перегрупування підрозділів бойовиків і важкого озброєння в бойові порядки та імітація нападів", - розповідає Ткачук.

Вказується, що терористи залякують населення брехливою інформацією про можливі напади підрозділів Збройних сил України або артилерійські нальоти.

Також має місце психологічний тиск на українських військовослужбовців через засоби радіозв'язку з поширенням дезінформації про планування нападу або за допомогою SMS з погрозами, що пересилаються в тому числі і родичам військовослужбовців, розповів Ткачук.

Раніше повідомлялося, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала пересування військової техніки і зброї в районах, з яких вона мала бути відведена згідно з Мінськими угодами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: міни, бойовики, буферна зона, Луганська область | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]