Пт, 2024-04-19, 11:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:24
Бойовики знову застосовують великокаліберну зброю. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Наприкінці вчорашньої доби ситуація в зоні АТО дещо загострилася.

Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook, з 18 години і до опівночі незаконні збройні формування активізували обстріли наших позицій на Артемівському напрямку.

"Так, о 21.15, 21.35 та 22.15 бойовики з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по опорному пункту сил АТО, що на північ від Лозового", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на Луганщині, близько 20 години, найманці били з гранатомета по українських підрозділах у селищі Щастя. А майже о 23 годині під мінометний вогонь ворога потрапили наші позиції на південь від Сокільників.

Загалом упродовж минулої доби проросійські найманці 8 разів порушили перемир’я.

Вже після опівночі і до 6-ї ранку 14 вересня у зоні АТО зберігалася тиша.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не застосовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

9 вересня в штабі АТО заявили, що кількість обстрілів сил антитерористичної операції з боку бойовиків в даний час мінімальна за останні півтора року.

10 вересня прес-центр АТО повідомив, що вперше за багато місяців у зоні АТО не було зафіксовано жодного обстрілу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: великокаліберна зброя, бойовики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]