Чт, 2024-04-25, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Через авіасанкції подорожчають квитки - МАУ
Інші останні Туристичні новини

  Закриття повітряного сполучення між Україною та РФ неминуче призведе до подорожчання авіаквитків. Про це в коментарі "Інтерфакс-Україна" сказала корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька.

"Негативний економічний нетто ефект, який прогнозує авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" від зупинки своїх рейсів між Україною і РФ становить близько 10 млн доларів", - зазначила прес-секретар.

За її словами, це неприємно, але не критично для авіакомпанії.

"Цифри, які озвучувалися раніше і варіювалися від 35 до 42 млн доларів - це цифри недоотриманого МАУ прибутку від рейсів в РФ, без урахування наших витрат", - сказала вона.

"Якщо розділити ці збитки в 10 млн доларів на 5 млн пасажирів, що перевозяться МАУ за рік, умовне "завантаження" на одного пасажира для компенсації цих витрат становитиме, як мінімум, 2 долари. Тобто, закриття повітряного сполучення між країнами неминуче призведе до подорожчання авіаквитків", - заявила прес-секретар МАУ.

Як приклад Сацька привела припинення польотів між РФ і Грузією в 2008 році.

"МАУ не обговорює санкції, введені указом президента країни на рішення РНБО - введені, значить введені. Очевидно, що у РНБО були підстави ввести санкції проти певних авіакомпаній РФ", - повідомила вона.

Водночас, Савицька заявила, що, на відміну від двох названих в списку санкцій російських авіакомпаній, МАУ ніколи не порушувала законодавство РФ.

"Більше того, МАУ вже більше року страждає від санкцій, введених РФ, якы полягають в забороні прольоту повітряного простору РФ з посиланням на технічні причини, що призвело до значного збільшення протяжності цілого ряду маршрутів МАУ і фінансових втрат порядку 6 млн доларів на рік", - сказала вона.

За словами Сацької, крім тих російських авіакомпаній, які потрапили до списку санкцій, у РФ є достатньо велика кількість інших авіакомпаній.

"У нашому розумінні, оскільки на них санкції не поширюються, значить - вони можуть літати в Україну. А, значить, і українські авіакомпанії, які нічого не порушували, теж мають повне право виконувати польоти до РФ", - заявила вона.

"Ми не розуміємо і не приймаємо так звані "дзеркальні заходи" з боку РФ щодо українських авіакомпаній, які нічого не порушували і очікуємо зустрічного логічного кроку з боку України - повної заборони всім російським авіакомпаніям виконувати польоти до України", - констатувала прес-секретар МАУ.

Вона зазначила, що найбільші незручності зупинка повітряного сполучення доставить пасажирам, які змушені будуть шукати альтернативні і, природно, більш дорогі варіанти перельотів.

Водночас, Сацька повідомила, що МАУ не зупиняла продаж квитків на свої рейси в РФ, оскільки поки немає підстав для цього. У разі ж набрання чинності заборони на польоти в РФ компанія скористається всіма законними механізмами з повернення вартості квитків своїм пасажирам.

Нагадаємо, 25 вересня Кабінет міністрів України відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони ухвалив рішення заборонити польоти російських авіакомпаній, передусым "Аерофлоту" й "Трансаеро", в Україну, а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або російських військових.

У Міністерстві інфраструктури повідомили, що заборона на польоти російських авіакомпаній з списку санкцій почне діяти від 25 жовтня поточного року.

Міністр транспорту РФ Максим Соколов одразу ж пригрозив Україні "дзеркальними заходами".

Як повідомили згодом, Мінтранс РФ розпорядився закрити з 25 жовтня повітряний простір Росії для українських авіакомпаній.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 949 | Додав: adminA | Теги: мау, подорожчають квитки, авіасанкції | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]