Чт, 2024-03-28, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:34
Дива не сталося: Янукович підписав "мовний" закон
Інші останні Політичні новини

Янукович підписав Закон №5029-VI "Про засади державної мовної політики". Також глава держави доручив Кабінету Міністрів утворити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні, повідомляє прес-служба президента.

Як йдеться в дорученні, метою діяльності створюваної робочої групи є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території держави, гарантування вільного розвитку, використання і захисту всіх рідних мов громадян України, виконання зобов'язань, взятих за міжнародними договорами з цих питань, та подальше впровадження європейських стандартів у цій сфері.

У дорученні Януковича також йдеться про необхідність забезпечити невідкладне розроблення із залученням зазначеної робочої групи та затвердження Державної програми всебічного розвитку і функціонування української мови.

Як повідомлялося, 3 липня Верховна Рада України ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про основи державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їхня чисельність становить 10% і вище.

Відразу після голосування по всій Україні розпочалися акції протесту проти цього закону. Ухвалення документа загострило політичну ситуацію в країні.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин відмовлявся підписувати зазначений закон і написав заяву про відставку. Проте Верховна Рада двічі висловила "вотум довіри" спікеру, не прийнявши відставку. 31 липня Литвин підписав закон і відправив його на підпис президенту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1035 | Додав: admin | Теги: янукович, мовний закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]