Чт, 2024-03-28, 20:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
Дозволили їздити на велосипедах жінкам КНДР
Інші останні Новини світу
Влада КНДР скасувала правило, що забороняло жінкам їздити на велосипеді в міських районах. Правило було введено за правління колишнього лідера КНДР Кім Чен Іра і діяло з 90-х років, повідомляють Вести. За деякими даними, причиною такої заборони стала загибель дочки одного з високопоставлених генералів. Її збив автомобіль у центрі Пхеньяна.

Після цього в місті також були прокладені спеціальні велосипедні доріжки, а самі велосипеди було наказано обов'язково реєструвати під загрозою грошового штрафу. В телевізійних програмах же роз'яснювалося, що їзда в спідниці на велосипеді суперечить моралі соціалістичного суспільства.

З настанням цього століття заборона стала слабшати і не завжди дотримувалася. Однак періодично в країні проводилися перевірки виконання цього правила.

Населення КНДР зраділо нинішньому дозволу жінкам користуватися велосипедом. Як повідомляють сеульські ЗМІ, за нового лідера країни Кім Чен Ина скасовані і деякі інші заборони, зокрема, на джинси, туфлі на високих підборах або на платформі, а також на носіння сережок.

У 2000 році керівництво КНДР розпорядилося заборонити жінкам користуватися велосипедами. Це правило неухильно дотримується в Пхеньяні, але в глибинці його нерідко ігнорували.

Південнокорейські фахівці з КНДР зазначають, що ще при Кім Ір Чені в країні зміцнився стереотип, що жінки не повинні носити брюки. Приблизно тоді ж велосипед став для них табу.

Тимчасом суди Південної Кореї будь-яким шляхом намагаються стримати хвилю розлучень. Парам заборонили розлучатися тільки тому, що один з подружжя відмовляється або не може виконувати один зі своїх основних подружніх обов'язків, а саме займатися сексом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1041 | Додав: adminA | Теги: велосипедах, жінкам КНДР | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]