Пт, 2024-04-26, 05:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:45
Гайдук - "Сі Бриз-2015" став реальним кроком у забезпеченні стабільності і миру у Чорноморському регіоні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Українсько-американські навчання "Сі Бриз-2015" стали реальним кроком у забезпеченні стабільності і миру у Чорноморському регіоні. Про це сьогодні у Одесі під час виступу на церемонії закриття навчань заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України віце-адмірал Сергій Гайдук, передає УНІАН.

За його словами, "навчання відбулися - і це факт - в Україні, а ми будемо говорити, що наша країна знаходиться в стані війни, і це є особливістю навчання". Друга особливість навчання, на думку командувача ВМС, полягає в тому, що "цього року нам вдалося вийти на традиційний формат проведення навчання, маючи морський, авіаційний і береговий компоненти" (нагадаємо, 2014 року навчання серії "Сі Бриз" проводилося із залученням лише морського компоненту – кораблів, дії яких також забезпечувала авіація).

Гайдук припускає можливість внесення певних змін у майбутньому в проведення навчань. Вони стосуються збільшення їх інтенсивності та розширення застосування морського компоненту.

Також віце-адмірал пропонує проводити "Сі Бриз" не лише в морі, а й у річковій акваторії.

"Сі Бриз-2015" покращив здатність військових реагувати на кризові ситуації – керівник навчань від ВМС США

Навчання "Сі Бриз-2015", які щойно завершилися, покращили здатність військовослужбовців реагувати на кризові ситуації, підвищили тактичну майстерність, зміцнили партнерство та дружбу. Про це заявив керівник навчань від ВМС США капітан 1 рангу Дромерхаузер сьогодні в Одесі на церемонії закриття маневрів.

"Жодна людина, жодні Збройні сили, державні установи чи країни не здатні наодинці досягти рівня можливостей, які існують в коаліції партнерів, що співпрацюють між собою. У цьому є сила й перевага військово-морських сил. Заради цього ми повинні залишатися пильними й далі створювати глобальні альянси, які сприятимуть розвитку взаємодопомоги, відповідатимуть нашим спільним інтересам", - заявив Дромерхаузер.

За його словами, 14-й "Сі Бриз", був найкращим з усіх проведених навчань, адже армійці мали можливість тренуватися пліч-о-пліч на землі, у повітрі та на морі, починаючи з елементів боротьби за живучість корабля, і закінчуючи операцією з морського протиборства.

"Сі Бриз-2015" за участю військовослужбовців 12 країн відбувався із 31 серпня до 12 вересня у Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря. Темою навчань було проведення багатонаціональної операції у кризовому регіоні.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: Чорноморський регіон, Гайдук, стабільність, реальний крок, Сі Бриз-2015 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]