Пт, 2024-03-29, 07:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:52
Гонтарева каже, що провела всі реформи, які планувала
Інші останні Економічні новини

Національний банк України провів всі ті реформи, які планувалося. Про це заявила глава НБУ Валерія Гонтарева на 12-му щорічному форумі YES у Києві, передає "Економічна правда".

"НБУ досягнув все, що ми планували. Нам в цьому пощастило, ми незалежні, ми маємо свій бюджет, ми повністю трансформували систему НБУ. Зробили з нього сучасну інституцію", - заявила Гонтарева.

За її словами, всі вражені від того, чого досягнув Нацбанк.

"Ми не тільки скоротили свій штат, але і на 50% скоротили наші основні витрати", - сказала голова НБУ.

Крім того, Гонтарева зазначила, що в першій частині проведення реформ регулятор досягнув багато успіхів.

"В першій частині реформи ми планували розчистити банківську систему і я скажу, що ми провели розчищення. Більше 50 банків було відправлено у Фонд гарантування вкладів і по суті це була сфера олігархічного банкінгу в Україні", - зазначила глава НБУ.

За її словами, на сьогодні Нацбанк знаходиться у процесі перезавантаження.

"Ми знаходимося у процесі перезавантаження банківського сектору, оскільки не можливо запустити кредитування, коли ти в процесі реструктуризації, рекапіталізації, коли не має судової реформи. Ми повинні готуватися до того, що економіка повинна почати рости", - підсумувала Гонтарева.

Світовий банк задоволений реформами в Україні

Глава представництва Світового банку в Україні, Бєларусі та Молдові Чімяо Фан схвалив реформи, які проводяться в країні. Про це він заявив на саміті YES.

"Ніхто не робив за такий термін і в таких умовах, жодна країна не ліквідувала третину банків за такий короткий термін", - сказав Фан, зазначивши, що Україна здійснила безпрецедентні заходи для реформування та стабілізації економіки.

Він також вірить, що за умови проведення реформ українська економіка покаже відновлення вже наступного року.

"Реформи - це роки роботи, а не кілька тижнів. Продовжуйте робити те, що робите", - сказав Фан.

Раніше глава МВФ Крістін Лагард заявила, що Україна здивувала світ своїми темпами поліпшення ситуації в економіці.

Раніше повідомлялося, що доходну частину загального фонду державного бюджету України за підсумками 8 місяців цього року перевиконано на 24,6 млрд грн, заявила міністр фінансів України Наталія Яресько на засіданні Ради фінансової стабільності.

"Завдяки активним діям уряду і Національного банку на сьогодні ми змогли посилити фінансову спроможність нашої країни. Зокрема, ми маємо позитивні тенденції у виконанні державного бюджету. За підсумками 8 місяців цього року доходну частину загального фонду державного бюджету перевиконано на 24,6 млрд грн", - сказала Яресько.

Базовий прогноз Міжнародного валютного фонду щодо зростання українського ВВП становить 4% на рік, що дасть українській економіці змогу досягнути рівня швейцарської до 2040 року, додала Яресько.

Президент України Петро Порошенко очікує початку відновлення економіки України вже з 2016 року.

"Очікую, що зможемо в 2016 році показати зростання ВВП", - сказав він.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: гонтарева, всі реформи, ПЛАН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]