Чт, 2024-04-25, 07:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:34
Ющенко: "бій тигра з драконом" відводить Україну від євроінтеграції
Інші останні Політичні новини

Ані Янукович, ані Тимошенко не мають щирого інтересу до розвитку демократії і реформ в Україні.

Про це екс-президент Віктор Ющенко написав у своїй статті у The Wall Street Journal, повідомляє Радіо Свобода.

"Євросоюз дедалі більше розглядає свої відносини з Україною через призму конфлікту між президентом Віктором Януковичем та колишнім прем’єром Юлією Тимошенко", - зазначив він.

"Не дивно, що лідери ЄС вважають справу проти Тимошенко політично вмотивованою – з огляду на те, як відбувався процес. Однак вони помиляються, якщо вважають, що ця справа не мала під собою підґрунтя, і що їй немає за що відповідати", – пише Ющенко.

За його словами, Брюссель також не розуміє, що і Янукович, і Тимошенко – "з однієї тканини": жоден із них не має щирого інтересу до розвитку демократії і реформ.

На думку Ющенка, помилка Євросоюзу полягає в тому, що він "ігнорує ширшу картину".

"Для 46 мільйонів українців вигоди від партнерства з Євросоюзом значно важливіші, ніж конфлікт між цими двома особами", – зазначив він.

Напередодні, в 21-ту річницю незалежності президент Віктор Янукович заявив, що Україна залишається вірною європейському вибору, але інтеграція в європейський простір не повинна відбуватися за рахунок втручання у внутрішні справи країни.

"Ми шукаємо свою дорогу до спільноти розвинутих держав, але інтеграція будь-якою ціною за рахунок втрати незалежності, економічних або територіальних поступок, за рахунок дозволу втручатися у внутрішні справи - ​​такий шлях ми ніколи не сприймали і не сприймемо", - сказав він на урочистому зібранні з нагоди Дня Незалежності в Києві в п'ятницю, 24 серпня.

Раніше експерт Центру європейської політики в Брюсселі Аманда Пол в статті для EUobserver зазначила, що відставання України на шляху євроінтеграції обумовлено некомпетентністю її лідерів, які займалися скоріше просуванням корпоративних, ніж відстоюванням національних інтересів.

19 грудня 2011 року за результатами саміту Україна - ЄС сторони оголосили про завершення переговорного процесу щодо Угоди про асоціацію зі створенням поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

Однак за підсумками саміту Україна не отримала гарантій долучення до Євросоюзу, і угоду про ЗВТ не парафовано.

30 березня 2011 року сторони парафували політичну частину документа, а також першу й останню сторінки економічного розділу.

Нагадаємо, 19 липня 2012 року в Брюсселі представники України і Європейської комісії парафували текст угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною і ЄС, яка є невід'ємною частиною Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

Але експерти вважають, що парафування асоціації з ЄС не допоможе Україні в євроінтеграції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1070 | Додав: admin | Теги: янукович, ющенко, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]