Пт, 2024-03-29, 08:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:38
Кадиров звинуватив Євкурова, що той не хоче боротися з бандпідпіллям
Інші останні Новини світу

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров заявив, що керівник сусідньої Інгушетії Юнус-Бек Євкуров не докладає належних зусиль для боротьби з терористичними угрупованнями. Такі новини нашому сайту повідомили в адміністрації Кадирова.

Заява стосується реакції Евкурова на слова Кадирова про загибель в інгушському селі Галашко трьох учасників бандформувань, причетних до організації нападу на село Центорой в Чечні. Про те, що в Галашко знищені брати Заурбек та Ібрагім Авдорханова, а також Аюб Халад, що брали участь в нападі на родове село Кадирових, стало відомо 1 серпня. Із заявою про ліквідацію бойовиків виступив сам Рамзан Кадиров, який заявив, що спецоперацію в інгушському селі проводили співробітники чеченської поліції і управління ФСБ по Чечні.

Пізніше Юнус-Бек Євкуров заявив, що слова Кадирова про спецоперацію не є достовірними. За його словами, в селі Галашко 29 липня стався мимовільний підрив саморобної бомби, а тіла загиблих бойовиків потім передали представникам Чечні.

Кадиров 4 серпня заявив, що "з подивом" дізнався про слова Евкурова з приводу інциденту в Галашко. Він знову заявив, що операцію в селі проводили чеченські силовики, і зазначив, що Євкурову, як кадровому офіцеру спецслужб, має бути відомо про малопомітній характер подібних спецоперацій. "Це не бій, не перестрілка, не стрільба з кулеметів і гранатометів. Це зовсім інше. Виконавців можуть і не помітити місцеві жителі", - зазначив глава Чечні і повідомив, що готовий надати Євкурову всі деталі плану ліквідації бойовиків.

Після ліквідації бойовиків, стверджує Кадиров, Євкуров дзвонив в адміністрацію глави і уряду Чечні з проханням згадати в повідомленні про проведення спецоперації, що вона проводилася спільно з правоохоронними органами Інгушетії. "Якщо погоджуємося на спотворення дійсності, то це для Евкурова операція, якщо ні, то це випадкова смерть. Де ж логіка заяв Евкурова", - йдеться в заяві Кадирова.

"Ми раніше неодноразово говорили Євкурову, що в Галашко та інших населених пунктах знаходять притулок особливо небезпечні бандити. Пропонували спільними зусиллями знищити це осине гніздо. Але, замість вжиття заходів щодо їх ліквідації, робилися дивні заяви про територіальності, про кордон", - заявив Кадиров . За його словами, якщо Євкуров не наводить порядок в Інгушетії, то цим займеться чеченська сторона. Кадиров також припустив, що у Евкурова немає зацікавленості в боротьбі з бандпідпілля. Зокрема, глава Чечні заявив, що керівник сусідньої республіки, як "всім відомо", відвідує похорони "бандитів".

Кадиров підкреслив, що "Євкуров з самого початку своїми необдуманими діями сіє насіння розбрату між чеченським та інгушським народами. І не можна допустити, щоб вони йому зійшли".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1221 | Додав: nowyny | Теги: новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]