Чт, 2024-03-28, 21:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:00
КМДА - у Києві перейменують Московську площу, Московський міст і ще 16 вулиць
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У Києві в рамках декомунізації планують перейменувати ще 16 вулиць, а також Московську площу та Московський міст.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА), комісія з перейменувань на своєму засіданні, враховуючи результати громадського обговорення, підтримала перейменування 16 вулиць, а також Московської площі - на Деміївську і Московського моста - на честь видатного українського інженера Георгія Фукса.

Так, вул. Шаумяна в Шевченківському районі пропонується перейменувати на вулицю Сергія Параджанова; вул. Луначарського у Дніпровському районі - на вул. митрополита Андрея Шептицького; вул. Фрунзе в Деснянському районі - на вул. Сім'ї Ханенків; вул. Командарма Уборевича у Святошинському районі - на вул. Академіка Єфремова; Онуфрія Трутенка в Голосіївському районі - на вулицю першого ректора Київського університету Михайла Максимовича.

Також вулиці Гамарника в Оболонському районі пропонується присвоїти ім'я співачки Квітки Цісик; вулиці Івана Дубового в Дніпровському районі - ім'я молодого киянина, героя АТО Георгія Тороповского; вул. Ластовського в Печерському районі - ім'я видатного каменяра, одного з творців Києво-Печерської лаври Степана Ковніра; вул. Червонопартизанську в Солом'янському районі перейменувати на вул. Братів Зерових.

Крім того, члени комісії підтримали перейменування вулиці Серафимовича у Дніпровському районі на вул. Івана Миколайчука.

Члени комісії рекомендували меру Києва Віталію Кличку внести відповідні подання до Київської міської ради.

Всього планується перейменувати ще 84 вулиці столиці.

Нагадаємо, до 21 листопада органи місцевої влади повинні ухвалити рішення про декомунізацію назв загалом 908 міст і сіл майже по всій країні. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: 16 вулиць, перейменування, Київ, Московська площа, Московський міст, КМДА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]