Пт, 2024-03-29, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:04
Метрову карту України вишиває столична майстриня
Інші останні Культурні новини

Другий рік столична вишивальниця Тетяна Протчева працює над вишивкою карти України. Вона возить її по всіх регіонах України і пропонує приєднатися всім бажаючим, пише Gazeta.ua.

"Почала вишивати карту минулого літа. Схему розробляла самостійно, узгоджувала її в інституті картографії. Карту беру з собою в усі поїздки. Всім пропоную приєднатися до вишивання: умільці вишивають невеликі візерунки, а початківці роблять кілька стібків", - сказала вона.

"Імена всіх вишивальників записую в паспорт виробу. Найбільше подобається вишивати чоловікам. Спочатку вони бояться взяти в руки голку, і через кілька секунд їх неможливо відірвати від цього заняття", - додала Тетяна Протчева.

Розмір карти - 1 на 1,3 м. Внизу дані про території, населення та столицю України. З протилежного боку - вишитий текст пісні "У полі калина". Це друга карта України, яку вишиває майстриня.

"У травні минулого року першу карту внесли до Національного реєстру рекордів. Вишивала її 5 місяців. Використала дві тисячі метрів французьких ниток і 140 каменів Сваровські. Мені допомагали 236 осіб із різних країн світу: США, Німеччини, Польщі, Швейцарії, Франції, Канади та Мексики. Всі вони були в захваті від цієї ідеї ", - поділилася вишивальниця.

"Карту вирішила вишити після того, як кілька разів побувала за кордоном. Там зрозуміла, що іноземці нічого не знають про нашу державу. Щоб це виправити, вирішила вишити карту", - додала вона.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 2268 | Додав: nowyny | Теги: метрова карта України, майстриня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]