Вт, 2024-04-23, 08:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:24
МЗС Угорщини: причина проблем з мігрантами - провальна політика ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

Причиною нинішньої масштабної міграційного кризи є провальна політика Європейського Союзу у цій сфері. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в Люксембурзі перед неформальною зустріччю глав МЗС країн ЄС, передає "Європейська правда".

"Те, що відбувається в Угорщині з останньої ночі - наслідки двох речей. Перше - це провальна міграційна політика ЄС. І друге - безвідповідальні заяви окремих європейських політиків", - переконаний Сійярто.

"Біженці, які осіли в Угорщині стають все більш і більш агресивними, відмовляючись від співпраці з угорськими службами", - розповів міністр.

"Вони не хочуть бути зареєстрованими, не хочуть здавати відбитки пальців, робити фото. Вони відмовляються йти в центри утримання біженців, де їм би надали першу допомогу і підтримку", - зазначив він.

"Як наслідок, вони почали марш найбільш важливою автомагістраллю країни і найбільш важливою залізничною лінією. Таким чином виникла надзвичайна ситуація, тому ми вирішили відправити автобуси і доставити їх до кордону з Австрією", - підсумував Сійярто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Австрія і Німеччина дали згоду впустити до себе тисячі мігрантів, які прибули до Угорщини.

ЗМІ: більше 4 тисяч біженців з Угорщини автобусами перетнули кордон з Австрією

Тисячі біженців з числа тих, кому Угорщина в п'ятницю, 4 вересня, надала автобуси для виїзду до Австрії, перетнули кордон. Поліцейські на австрійському кордоні і журналісти нарахували понад 4 тисячі людей, передає "BBC-Росія".

Австрійська влада вважає, що протягом дня кількість біженців може подвоїтися.

Угорська влада кілька днів відмовлялася пропускати на захід тисячі мігрантів, яких дуже багато з'їхалося в країну, і знімали їх з поїздів, наполягаючи на дотриманні правил ЄС. За умовами Дублінської угоди 2013 року, мігранти повинні зареєструватися і подати прохання про надання їм статусу біженця в країні в'їзду.

Біженці у відповідь заявили, що доберуться до австрійського кордону пішки. Люди воліють дістатися до Австрії та Німеччини, оскільки там у них більше шансів отримати притулок, ніж в Угорщині, яка відчуває економічні труднощі.

У п'ятницю ввечері угорська влада погодилася виділити автобуси для транспортування біженців до австрійського кордону. Автобуси довозять людей до кордону, потім повертаються за новою партією.

На кордоні працюють представники правозахисних організацій, які надають мігрантам гарячу їжу і місця для тимчасового розміщення.

Прем'єр Фінляндії готовий надати біженцям свій будинок

Прем'єр-міністр Фінляндії Юха Сіпілі заявив, що готовий надати прохачам притулку свій будинок, в якому сім'я зараз практично не живе, повідомляє фінське видання Yle.

Сіпілі відвідає в суботу, 5 вересня, місто Оулу, яке намагається вирішити проблему розміщення великої кількості прохачів притулку.

Метою візиту прем'єра є обговорення з місцевою владою передачі свого будинку в Кемпеле (місто на заході країни) під потреби переселенців.

Сім'я прем'єра зараз живе в Сіпоо, а будинок в Кемпеле фактично пустує.

Сіпілі закликав всіх жителів Фінляндії відкрити свої будинки для біженців.

"Я сподіваюся, що це переросте в якийсь народний рух, люди будуть на добровільній основі робити свій внесок у розміщення шукачів притулку", - зазначив він.

Прем'єр хоче на своєму прикладі показати, що необхідно нести відповідальність, і, що Фінляндія - багатокультурна країна.

"Я закликаю всіх не бути байдужими", - заявив Сіпілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Фінляндії очікують 30 000 прохачів притулку в 2015 році.

Відзначимо, Європа зіткнулася з небаченим досі припливом мігрантів з охоплених конфліктами країн Близького Сходу, Африки та Азії.

Триваючий з 2011 року конфлікт у Сирії - один з найбільших чинників зростання числа біженців, кажуть в ООН. Їдуть мігранти в Європу і з інших країн Близького Сходу, а також країн Африки та Азії. Нелегали намагаються досягти європейських берегів, перетинаючи на вутлих судах Середземне море, або добираються до Західної Європи у вантажівках і поїздах через Туреччину, Грецію і Балкани.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1078 | Додав: adminA | Теги: провальна політика ЄС, проблеми з мігрантами, МЗС Угорщини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]