Ср, 2024-04-24, 01:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
На кордоні з Ізраїлем вбито 16 єгипетських прикордонників
Інші останні Новини світу

Напад на єгипетських прикордонників, унаслідок якого, за уточненими даними, загинули 16 осіб, вчинили бойовики із сектора Гази. Таку заяву поширило єгипетське інформагентство MENA з посиланням на високопоставлених чиновників.

У Єгипет бойовики пробралися по тунелях, проритих на кордоні із сектором Гази. До нападу також причетні єгипетські екстремісти, що діяли спільно з бойовиками із сектора Гази. Нападники, які захопили броньовані автомобілі, зникли на території Ізраїлю.

Керівництво організації ХАМАС, яка контролює сектор Гази, блокувало усі підземні тунелі, що ведуть з Гази в Єгипет. Уряд ХАМАС висловив співчуття сім'ям загиблих єгиптян і звинуватив Ізраїль у спробі посварити Єгипет з палестинцями, передає NEWSru.co.il.

Ізраїльські ЗМІ повідомляють, що загальна служба безпеки Ізраїлю (ШАБАК) мала в розпорядженні "гаряче" попередження про теракт. Саме тому бронемашини, які прорвалися на ізраїльську територію в районі КПП, і зустріли сили ЦАХАЛу - Армії оборони Ізраїлю.

Одну з бронемашин було знищено біля огорожі безпеки. На даний момент висувається версія, згідно з якою вона була підірвана, щоб прорвати огорожу. Другу машину знищено ударом ВПС ЦАХАЛу, щойно вона проїхала 25 метрів по ізраїльській території. Єгипетські джерела стверджують, що було викрадено три бронемашини, проте про долю третьої нічого невідомо. Крім того, піші терористи вступили в перестрілку з бійцями ЦАХАЛу.

В результаті удару з повітря, дій танкістів і піхотинців ЦАХАЛу ліквідовано щонайменше сім терористів - четверо на ізраїльській території і троє - на єгипетській. Прочісування місцевості дозволило встановити, що жодному терористові не вдалося сховатися на ізраїльській території. Серед ізраїльських військових потерпілих немає. Ізраїль оголосив про тимчасове припинення роботи КПП "Керем Шалом".

Єгипетське телебачення звинуватило в нападі ісламістські воєнізовані угруповання.

Державне інформаційне агентство Єгипту процитувало високопоставленого представника спецслужб, що назвав зловмисників "джихадистами з сектора Гази".

Міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак заявив, що ізраїльські сили "запобігли нападу, через який могло постраждати багато людей".

У зв'язку з нападом на КПП на Синайському півострові президент Єгипту Мохамед Мурсі скликав екстрену нараду з членами Верховної військової ради, яка прийшла до влади в країні після повалення в лютому 2011 року Хосні Мубарака.

А торік на Синайському півострові вбили єгипетського поліцейського, ще один отримав поранення і перебував у комі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 937 | Додав: admin | Теги: єгипетські прикордонники, Ізраїль, вбили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]