Пт, 2024-04-19, 10:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:32
На мітингах можуть з'явитися рамки металошукачів
Інші останні Кримінальні новини

Радник глави МВС Іван Стойко вважає, що відтепер на масових акціях, подібних до тих, що відбулася 31 серпня біля Верховної Ради, потрібно встановлювати рамки металошукачів. Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

"Якщо будуть подібні акції, великі, на тисячі людей, а вони будуть, адже скоро вибори, то потрібні рамки металошукачів", – зазначив Стойко.

При цьому радник міністра не зміг відповісти на запитання, чому ці рамки не встановили 31 серпня.

"Це питання не до мене. Я не буду говорити, чому не поставили, але я вважаю, що це потрібно зараз завжди робити після цього випадку, який стався", – сказав він.

Наразі, за словами Стойка, четверо силовиків перебувають у тяжкому стані, 10 бійців перенесли складні операції.

А от на думку очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, Національна гвардія не повинна охороняти Верховну Раду з огляду на специфіку своєї підготовки. Про це він сказав, виступаючи в ефірі "5 каналу".

"Ті інститути, які мають забезпечувати нашу безпеку, не функціонують адекватно. В Україні немає жодного функціонального підрозділу спецпризначення для таких випадків... Коли шість людей озброєних у Мукачевому вийшли і сказали, що "ми не розійдемося", не знайшлося жодного загону спецпризначення, який би пішов і навів там лад", - зазначив він.

Губернатор переконаний, що брак необхідних структур є симптомом кризи, у якій зараз перебуває країна.

"В Україні немає адекватних спецпризначенців для таких випадків. Звичайно, є спецпризначенці для інших випадків і вони дуже героїчні. Війна їх вимуштрувала, але вони не призначені для таких речей. Національна гвардія – це не той інститут, який мав стояти біля Ради", - додав Саакашвілі.

Нагадаємо, 31 серпня під будівлею Верховної Ради після ухвалення в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім пролунала низка вибухів, була кинута бойова граната.

У результаті протистоянь троє бійців Нацгвардії померли від поранень. Більше 150 - отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Крім того, постраждали журналісти, в тому числі співробітник французького телеканалу. Крім цього був поранений осколком заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.

18 учасників акції, підозрюваних у масових заворушеннях, були затримані тимчасового утримання Києва. Суд заарештував на два місяці 16 з них. Ще двом підозрюваним визначено домашній арешт.

У мітингах під Радою брали участь представники ВО "Свобода", Радикальної партії і "Правого сектора". При цьому Аваков звинуватив у зіткненнях саме представників "Свободи" і особисто лідера партії Олега Тягнибока. Міліція викликала на допит лідерів і членів ВО "Свобода".

"Свобода", у свою чергу, покладає відповідальність на чинну владу і вимагає відставки міністра внутрішніх справ.

Президент України Петро Порошенко вважає, що організатори зіткнень, у тому числі політики, повинні понести сувору відповідальність.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила справу по зіткненням під Радою за частиною 3 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

А прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України статті 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов'язків), частиною 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), статті 293 (групове порушення громадського порядку) і частиною 2 статті 294 (масові заворушення).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: рамки металошукачів, мітинг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]