Пт, 2024-03-29, 03:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
На Новий Орлеан обрушився ураган "Айзек" і пошкодив дамби
Інші останні Новини світу
Потужний ураган "Айзек" обрушився на місто Новий Орлеан в американському штаті Луїзіана, повідомляє в середу Національний центр спостереження за ураганами США, передає "Iнтерфакс-Україна".

Ураган "Айзек", який обрушився на Новий Орлеан, пошкодив захисні протипаводкові споруди, що викликало підтоплення частини міської території.

Повідомляється про те, що в зв'язку з ударом стихії з районів, яким загрожує повінь, були евакуйовані жителі.

Тим часом ВВС-Россия повідомляє, що більша частина протипаводкових споруд знаходиться у хорошому стані.

Раніше мер міста Мітч Ландро також запевнив, що влада встигла підготуватися до урагану і не втратить контроль над ситуацією.

Найменш жваві вулиці Нового Орлеана патрулюють озброєні бійці Національної гвардії США, чиє завдання – боротьба з мародерами.

Більшість ресторанів, магазинів і барів в місті закриті. Багато вікон забито фанерою, а дверні отвори завалені мішками з піском, які повинні захистити будинки від потоків води.

За даними Центру спостереження за ураганами, траєкторія, по якій йде цей ураган, ідентична тій, по якій сім років тому пройшов ураган "Катріна", що розорив Новий Орлеан. У той же час, співробітники центру відзначають, що "Айзек" значно слабкіший "Катріни". Проте надзвичайний стан у зв'язку з наближенням "Айзека" оголошено в штатах Луїзіана, Міссісіпі, Флорида та Алабама.

Після руйнівного урагану "Катріна" і повені, яка послідував за ним, Інженерний корпус армії США побудував в Новому Орлеані систему стін, шлюзів, дамб і насосів, яка покликана захистити місто від повеней. Вартість системи оцінюється майже в 15 млрд дол.

Напередодні військові інженери вперше закрили крупний шлюз на озері Боргн на сході Луїзіани. Цей шлюз є найбільшим у світі захисним огородженням від штормового нагону води.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Теги: Новий Орлеан, ураган Айзек, дамби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]