Пт, 2024-04-26, 15:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:21
Непростою і брудною буде передвиборна кампанія, а головною проблемою стане підкуп виборців
Інші останні Політичні новини
Агітаційна кампанія перед осінніми виборами буде непростою і брудною, а головною її проблемою стане підкуп виборців, повідомив голова Комітету виборців України Олександр Черненко в інтерв'ю газеті "День".

"Кампанія обіцяє бути дуже непростою і досить брудною, можливі численні порушення, але найбільшою проблемою стане підкуп виборців", - заявив він.

За його словами, технологія підкупу стає все більш ефективною в Україні, оскільки в цілому люди розчаровуються, до того ж їхні доходи зменшуються. Однак жодних претензій до процедури реєстрації кандидатів у депутати в ЦВК у Комітету немає.

"Погано, що недоліки і недосконалості закону, які забезпечують можливість різночитання, ЦВК заповнює на свій розсуд", - зауважив Черненко.

Ще одна проблема щодо розподілу кандидатів полягає в тому, що в деяких мажоритарних округах балотуються лише 5-7 кандидатів, коли на інших окруках охочих вп'ятеро більше.

"Бюлетень в округах, де балотується багато, буде дуже довгим, а це, в свою чергу, посилить навантаження на членів виборчої комісії", - наголосив голова.

Водночас голова КВУ стверджує, що ще рано говорити про повну фальсифікацію виборів. "Подібна ситуація була і в 2002 році, головне, щоб рівень фальсифікацій не виявився критичним і не спотворив волевиявлення", - підсумував він.

Як повідомлялося вчора, 15 серпня, на участь у парламентських виборах-2012 претендують 87 політичних партій, з них 22 партії висувають своїх кандидатів у депутати за партійними виборчими списками в багатомандатному загальнодержавному окрузі, а 65 партій - в одномандатних виборчих округах.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1015 | Додав: adminA | Теги: передвиборна кампанія, брудною, підкуп виборців | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]