Сб, 2024-04-20, 16:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:33
Окупанти проводять мляві провокації проти сил АТО. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

За минулу добу в зоні проведення АТО ніхто з українських військовослужбовців не загинув і не отримав поранення, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Ніхто з наших військових не загинув і ніхто не був поранений", - сказав він на брифінгу у вівторок, 22 вересня, в Києві.

Мотузяник також зазначив, що в понеділок увечері було зафіксовано три збройні провокації з боку бойовиків - поблизу с. Золоте (Луганська область), а також біля с.Майорськ і с.Кірове (окраїни Горлівки, Донецька область).

"Противник застосовував тільки стрілецьку зброю, маючи намір викликати вогонь у відповідь з боку сил АТО. Важке озброєння не застосовувалося. У районі с. Трьохізбенка був зафіксований один проліт БПЛА", - повідомив спікер АП.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

8 вересня міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що кількість обстрілів сил АТО з боку бойовиків мінімальна за останні півтора року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, окупанти, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]