Сб, 2024-04-20, 08:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Опозиція на місцевих рівнях протистоятиме "мовному" закону
Інші останні Політичні новини
Об’єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до депутатів місцевих рад із закликом скликати позачергові сесії та ухвалити рішення, які не дозволять набрати чинності "мовному" закону, повідомляє прес-служба партії.

Звернення стосується передовсім обласних, районних, міських рад, у яких є демократична більшість.

Відповідні прямі доручення отримають місцеві фракції та депутати від політичних сил, які сформували об’єднану опозицію.

"Нова демократична більшість у новому парламенті скасує цей закон, але сьогодні перед нами стоїть завдання не допустити його руйнівної дії, не дозволити запущеному владою "мовному Чорнобилю" вбити українське слово", - зазначають у "Батьківщині".

В Об’єднаній опозиції також закликали місцевих депутатів рішеннями рад ініціювати імпічмент президента Віктора Януковича як посадової особи, яка своїм підписом взяла на себе одноосібну відповідальність за цей злочин проти української мови.

Водночас "Батьківщина" звертається до всіх демократичних сил підтримати нашу ініціативу і на місцевому рівні поставити заслін брутальним намірам влади знищити нашу рідну мову.

Зазначимо, що вчора президент України Янукович підписав Закон №5029-VI "Про засади державної мовної політики". Також глава держави доручив Кабінету міністрів утворити робочу групу із залученням громадськості, відомих діячів освіти, науки та мистецтв, провідних фахівців із мовних питань для розробки та внесення системних пропозицій з удосконалення законодавства щодо порядку застосування мов в Україні.

3 липня Верховна Рада України ухвалила ініційований Партією регіонів законопроект "Про основи державної мовної політики". Законопроект зміцнює позиції російської та мов інших національних меншин в регіонах, де їхня чисельність становить 10% і вище.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1053 | Додав: adminA | Теги: протистоятиме мовному закону, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]