Чт, 2024-04-18, 22:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:03
Останній роман Олеся Ульяненка вийшов у світ
Інші останні Культурні новини

У видавництві "Фоліо" побачила світ остання книга Олеся Ульяненка "Квіти Содому". Олесь Ульяненко (справжнє ім'я Олександр Ульянов; 1962–2010) – найрадикальніший і найжорсткіший український письменник, автор понад 20 романів, пише Газета.ua.

Біографія Ульяненка читається як карколомний пригодницький детектив: бурхлива хорольська юність, навчання в медучилищі, втеча з дому, мандри на Далекий Схід, морехідка, служба в Афганістані, участь у боротьбі за незалежність України, бездомне й голодне поневіряння в Києві, здобуття єдиної за всю історію Малої Державної премії ім. Т. Шевченка (роман "Сталінка"), анафема від православної церкви Московського патріархату (роман "Знак Саваофа"), тавро першого офіційного письменника-порнографа (роман "Жінка його мрії") і врешті смерть за не зовсім з'ясованих обставин... "Олесь, як ніхто інший, знав, що таке темний бік життя, і саме це із знанням справи він зображував у своїх творах. За яких обставин людина може опинитися на самому дні і чи може вона, навіть маючи бажання, вирватися звідти і повернутися до нормального життя? Чи можна змінити свою долю, якщо ти з дитинства приречений жити серед покидьків? На ці та багато інших питань намагаються знайти відповідь герої роману Олеся Ульяненка "Квіти Содому", - зазначено в анотації до книги.

У 2009 році Ульяненко став першим письменником, що подав до суду на Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, яка визнала його нову книгу "Жінка його мрії" порнографічною. Сторони підписали мирову: Ульяненко вніс деякі правки в текст книги, а НЕК відкликала своє рішення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1693 | Додав: admin | Теги: Олесь Ульяненко, квіти содому | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]