Чт, 2024-04-25, 14:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:04
Пам'ятник велосипедистам відкрили у Харкові
Інші останні Новини з регіонів України

У Харкові на Білгородському шосе відкрили пам'ятник велосипедисту. У церемонії відкриття взяли участь міський голова Харкова Геннадій Кернес, представники Федерації велосипедистів Харківської області та велоактівісти, передає Інтерфакс-Україна.

"Тут встановлено пам'ятник тим любителям велоспорту, які загинули під колесами автомобілів. Нехай він нагадує всім про дотримання Правил дорожнього руху. Це наше чергове спільне досягнення - ми починаємо розуміти, що велосипедист є повноправним учасником дорожнього руху. І я обіцяю, що підтримаю будь-яку ініціативу тих, хто зацікавлений у веденні здорового способу життя ", - сказав Кернес.

Пам'ятник являє собою фігуру велосипедиста, з'їжджаються з пагорба. За словами скульптора Олександра Рідного, скульптура виконана зі склопластику.

"Наскільки складною була робота? Складні всі скульптури в яких мало точок дотику із землею ... Хотілося, щоб це було простою читаний знак, без всяких підтекстів. Не хотілося б щоб це перетворилося на монумент або могилу, меморіал", - сказав Рідний журналістам.

Як зазначив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, місцем встановлення пам'ятника вибрано початок однієї з найстаріших і найпопулярніших серед харків'ян велодоріжок.

Як повідомлялося, в липні минулого року в Харкові на Білгородському шосе біля Меморіалу Слави відбулося символічне відкриття пам'ятника загиблим велосипедистам. Велоактівісти встановили велосипед, пофарбований у білий колір (велосипед-примара), на місці загибелі одного зі своїх товаришів. Однак ця композиція простояла всього кілька годин, тому у її авторів не було документів на встановлення пам'ятника. Міська влада пообіцяла встановити пам'ятник велосипедистові після виконання всіх передбачених законом процедур.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1079 | Додав: admin | Теги: пам'ятник велосипедисту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]