Пт, 2024-03-29, 01:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:28
Підвищені пенсії та доплати пенсіонери отримають з 4 жовтня - Яценюк. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

З 4 жовтня пенсіонери отримають доплати до пенсій за вересень і підвищені пенсії за жовтень. Про це глава уряду Арсеній Яценюк повідомив у програмі "10 хвилин з прем'єр-міністром".

Яценюк нагадав, що минулого тижня парламент конституційною більшістю підтримав урядовий законопроект про підвищення зарплат і пенсій.

"Середній розмір такого підвищення становить від 13 до 19%. 19% - для зарплат висококваліфікованих працівників, 13% - пенсіонерів", - додав він.

"Доплата до пенсії, яка нараховується з 1 вересня поточного року, буде здійснена в жовтні. З 4 жовтня українські пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень", - підкреслив Яценюк.

Щодо працівників бюджетної сфери, глава уряду нагадав, що вони вже отримали авансові виплати.

"Тому підвищені заробітні плати для бюджетників будуть виплачені в першій декаді жовтня", - додав Яценюк.

У той же час Яценюк зазначив, що в місцевих бюджетах є необхідні кошти для виплат підвищених зарплат бюджетникам, адже в результаті бюджетної децентралізації вони отримали додатково 40% доходів.

"Центральний бюджет дає свою суму коштів, місцеві бюджети мають також необхідну суму коштів для забезпечення стовідсоткової виплати всіх підвищених соціальних стандартів, про що Кабінет міністрів України вже ухвалив відповідне рішення", - підкреслив глава уряду.

Крім того, нагадав Яценюк, Верховна Рада конституційною більшістю голосів підтримала план реструктуризації та списання боргів, запропонований урядом України.

За його словами, це дає можливість Україні списати 3,6 млрд доларів боргів перед приватними кредиторами.

"Це дає можливість Україні зекономити близько 5 млрд доларів на виплаті відсотків до 2040 року і не виплачувати "тіло" кредиту протягом найближчих чотирьох років. Це дає змогу Україні розпочати стабілізацію фінансово-економічної ситуації в Україні", - підкреслив прем'єр.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2015 рік" (№3060), яким передбачено збільшення планових доходів держбюджету на 14,3 млрд гривень. 10 млрд гривень додаткових надходжень будуть спрямовані на підвищення соціальних стандартів.

Також 17 вересня парламент конституційною більшістю підтримав пакет підготовлених урядом законопроектів про реструктуризацію частини державного боргу, домовленість про яку була досягнута з Комітетом кредиторів в кінці серпня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: пенсіонери, доплати, ідвищені пенсії, 4 жовтня, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]