Ср, 2024-04-24, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:53
Помста "Аль-Каїди": теракт у Ємені вбив півсотні людей
Інші останні Новини світу

Сорок дві людини загинули, тридцять сім поранено в результаті вибуху, який здійснив 4 серпня терорист-смертник в місті Джаар, в провінції Абьян на півдні Ємену. Такі дані наводить місцева влада.

"Смертник підірвав себе під час жалобної церемонії, яку влаштував в пам'ять про свого батька начальник одного з комітетів народного опору", - розповідають очевидці. За їхніми словами, терорист був членом терористичної мережі "Аль-Каїда", яка таким чином мстить народному ополченню за те, що його бійці допомагали урядовим військам звільнити Джаар і низку інших міст на півдні країни, передає ИТАР-ТАСС.

Губернатор провінції Абьян Джамаль Акаль повідомив у своїй заяві, що влада почала розслідування "злочинного і боягузливого" нападу на похоронну процесію.

Це не перший подібний теракт в Ємені за останню добу. 3 серпня ввечері два вибухи прогриміли на ринках в столиці країни Сані і в розташованому за 200 км на південь від неї місті Таїз. Жертвами першого теракту стала одна людина, при другому вибуху загинули шестеро людей.

Ситуація у сфері безпеки в Ємені значно погіршилася після того, як сили безпеки республіки витіснили бойовиків "Аль-Каїди" з їх опорних пунктів на півдні країни. Представники терористичної мережі раніше взяли на себе відповідальність за липневий теракт у столиці Ємену, в результаті якого загинули десятки курсантів поліцейської академії.

Тим часом, єменська армія продовжує масштабну операцію по витісненню озброєних бойовиків з території країни. 4 серпня увечері на сході Ємену в результаті двох ударів безпілотних літальних апаратів були знищені п'ять бойовиків "Аль-Каїди".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 957 | Додав: nowyny | Теги: Ємен, теракт, аль каїда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]