Пт, 2024-03-29, 11:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:45
Порошенко: фейкові вибори на Донбасі - це "червона лінія"
Інші останні Політичні новини

Фейкові вибори на Донбасі, які хочуть провести бойовики, будуть означати перехід так званої "червоної лінії", тому за ними гарантовано настануть санкції ЄС.

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам.

"Ми відзначаємо, що спроба повторити ганебну провокацію у вигляді фейкових виборів, які вони вже роблять 2 листопада минулого року, і тим же знищили торішні мінські процеси, це ми не дозволимо зробити. Якщо ви будете це робити, то це "червона лінія", за нею абсолютно гарантовано настануть санкції і збільшення тиску", - сказав президент.

Він зазначив, що Росії потрібен не сам факт виборів на Донбасі. Фейкові вибори необхідні лише для легітимізації незаконної окупаційної влади.

У той же час, Порошенко підкреслив, що Україна в свою чергу проведе вибори на всіх тих територіях Донбасу, де це буде можливо з огляду на безпеку. Так, глава держави зізнався, що йому радили не проводити вибори в Маріуполі, Лисичанську та Сєверодонецьку, однак, він обіцяє забезпечити в цих містах вільне волевиявлення громадян України.

Крім того, Порошенко заявив, що відтепер в Україні почнеться широка роз'яснювальна робота про децентралізацію, щоб ніхто не міг цим словом лякати людей.

"Немає ніякої невтішної тенденції (щодо зменшення кількості голосів нардепів - ред.). Є позиція українського народу - 75% українців підтримують децентралізацію. І я не дозволю словом "децентралізація" лякати людей і брехати про неї. Зокрема, шляхом того, що повинна бути проведена широка роз'яснювальна робота", - сказав він.

Так, глава держави нагадав, що вже в даний час є перші результати процесу децентралізації, зокрема, місцеві бюджети зросли на 30%.

"Я наголошую, що ніякого тиску на парламент робити не збираюся. Це відповідальне рішення відповідальних політичних сил. І у нас буде 300 голосів - якщо буде мир, якщо буде імплементація мінських домовленостей, якщо все буде добре. Я в цьому не маю жодного сумніву. А якщо буде війна, то буде військовий стан і ніякі зміни до Конституції прийматися не будуть", - підкреслив Порошенко.

Раніше Порошенко зазначив, що проведення нелегітимних виборів на підконтрольних бойовикам частинах Донецької та Луганської областей є головною загрозою мирному врегулюванню ситуації на сході України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Донбас, фейкові вибори, червона лінія, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]