Сб, 2024-04-20, 07:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:37
Порошенко запропонував Москві торгувати без обмежень
Інші останні Економічні новини
Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко вважає за необхідне у найкоротші терміни розробити і розпочати реалізацію плану з лібералізації і подальшої повної ліквідації торговельних обмежень з Росією.

Про застосування принципу "нульового варіанту" ішлося під час його зустрічі у Москві з міністром економічного розвитку РФ Андрієм Білоусовим та міністром промисловості і торгівлі РФ Денисом Мантуровим, повідомляє агентство УНІАН.

Сторони констатували, що розширення торговельно-економічного співробітництва, реалізація низки проектів у енергетичній, металургійній, машинобудівній, науково-технічній та гуманітарній сфері сприятимуть зростанню товарообігу та взаємовигідному співробітництву між державами.

Під час зустрічей було досягнуто домовленості про вжиття найближчим часом заходів щодо лібералізації у вагомих позиціях експорту.

Зокрема, на виконання досягнутих домовленостей, 2 серпня уряд Російської Федерації вже розглянув питання про надання Україні квот на постачання труб на російський ринок у другому півріччі 2012 року.

Порошенко переконаний, що ухвалення цього рішення дасть змогу відновити роботу трубної галузі України, зберегти робочі місця та створити умови для відродження ринків збуту для вітчизняних металургів.

"Одним із головних ринків збуту української продукції є Російська Федерація. Саме тому ми будемо цілеспрямовано й ефективно працювати у цьому напрямку задля збереження та розвитку діяльності цілих галузей, які створюють добробут десяткам тисяч громадян України і забезпечують розвиток економіки України", - підкреслив він.

Нагадаємо, вчора 2 серпня віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко зазначив, що ратифікація угоди про зону вільної торгівлі з країнами СНД та Європи може допомогти українським виробникам.

"І через шість місяців ми почнемо обговорювати зменшення обмежень для нашої продукції на цьому ринку. Вважаю, саме це нам потрібно робити і з зоною вільної торгівлі з Європою. Це дуже допоможе нашим виробникам: робити ми можемо, сьогодні необхідно розширювати ринки збуту", - сказав віце-прем'єр.

Утім, за словами експертів, зона вільної торгівлі у межах СНД не припинить українсько-російських торговельних воєн, але може запобігти новим.

Верховна Рада ратифікувала Договір про зону вільної торгівлі в рамках СНД 30 липня 2012 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Москві торгувати без обмежень, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]