Пт, 2024-04-26, 16:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:58
Прокурори просять для Луценка ще 2 роки та 6 місяців ув'язнення
Інші останні Політичні новини
Печерський районний суд Києва поновив розгляд кримінальної справи за обвинуваченням колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в службовій недбалості при продовженні стеження в рамках розслідування справи про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Про початок засідання оголосила суддя Ганна Медушевська.

На судове засідання замість потерпілого знову прийшла в суд телеграма. Давиденко у телеграмі наголосив ще раз, що він не вважає себе потерпілим та заявив у тексті телеграми, що йому не було завдано ні моральної, ні матеріальної шкоди у ході проведення ОРД щодо нього у рамках розслідування справи про отруєння екс-президента Ющенка. Він також просить його більше не турбувати у цій справі. "Прошу суд винести справедливе рішення", - наголосив Давиденко.

Суддя за відсутності так званого потерпілого Давиденка оголосила початок дебатів.

Луценко просив допустити до зали теле- та фотокамери, оскільки закінчилося судове слідство. Проте суддя наголосила, що вона проти, бо немає змоги розмістити їх.

"Чому ви боїтеся продемонструвати аргументи захисту під час відкритого процесу, чому журналісти не можуть знімати дебати? На підставі чого ви це забороняєте? Я наполягаю на тому, щоб ви прийняли рішення про допуск фото- та телекамер до зали суду", - наголосив Луценко.

"Припиніть знущання над законом, - додав екс-міністр. - Скільки можна вести процес без права на захист, без права на публічність".

Луценко наполягає на публічності процесу, проте Медушевська виступає проти.

Як повідомлялося, 25 липня Луценко заявив, що відмовляється давати свідчення без явки в суд потерпілого, водія колишнього заступника голови Служби безпеки України Володимира Сацюка Валентина Давиденка. Зі слів Медушевської, Давиденко направив до суду телеграму, у якій він не визнає себе потерпілим за цією справою й просить його не турбувати.

Раніше цю справу проти Луценка було перекваліфіковано із частини 3 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем) на частину 1 статті 367 (службова недбалість).

Прокуратура просить для Луценка 2 роки і 6 місяців

Представник прокуратури у справі за обвинуваченням екс-глави МВС Юрія Луценка в недбалості при продовженні оперативно-розшукових заходів щодо водія екс-заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденка просить Печерський районний суд призначити Луценкові та іншим підсудним у цій справі покарання у вигляді 2 років і 6 місяців обмеження волі.

Про це заявив, виступаючи в дебатах, представник держобвинувачення Дмитро Лобань. Таке покарання прокуратура пропонує з урахуванням того часу, який Луценко перебуває під арештом. Також пропонується позбавити його права протягом трьох років займатися певними видами діяльності.

Як повідомлялося, 20 липня на судовому засіданні Печерського районного суду прокуратура перекваліфікувала обвинувачення Луценка зі статті про зловживання владою або службовим становищем (ч.3 ст.364 Кримінального кодексу Україні) на статтю про службову недбалість (ч.1 ст.367 КК).

Таким чином, прокуратура "пом'якшила" звинувачення, оскільки ст.367 КК передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3 років, тоді як ст.364 КК передбачає більш жорстку санкцію.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 975 | Додав: adminA | Теги: Луценка ще 2 роки та 6 місяців, прокурори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]