Чт, 2024-03-28, 17:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Радикальна партія спробує врятувати Мосійчука через суд. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявляє, що політична сила, яку він очолює, в судовому порядку оскаржить рішення Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з парламентаря Ігоря Мосійчука. Про це лідер "радикалів" сказав сьогодні, 18 вересня, біля будівлі Печерського райсуду Києва, де мало розглядатися подання прокуратури про обрання запобіжного заходу Мосійчуку.

"Зараз суду вже немає. Вчора повідомили, що суд має бути на 9 годину ранку, але зараз, коли ми приїхали до суду, виявилося, що немає ні слідчого, немає подання", - сказав депутат, передає УНІАН.

Він додав, що після розмови з адвокатом з`ясувалося, що невідомо, коли це буде.

"Вони шифруються, навмисно переносячи засідання суду для того, щоб провести його в таємному режимі, для того, щоб унеможливити публічний розгляд цієї справи",- сказав Ляшко.

"Ми оскаржимо рішення (про затримання Мосійчука – ред.). Зараз рішення у Вищому адміністративному суді. Сьогодні народний депутат Купрієнко, наш колега, який веде юридичні питання, вже підготував позов. Він підписаний, і сьогодні цей позов буде зареєстрований у суді", - заявив Ляшко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Незаконно було його (Мосійчука – ред.) притягати до відповідальності, позбавивши можливості сказати слово. Вчорашнє рішення Верховної Ради є незаконним абсолютно, тому суд не має права заарештовувати Мосійчука на підставі незаконного рішення Ради", - сказав він.

Ляшко наголосив, що його політична сила вимагатиме від суду швидкого розгляду питання про визнання незаконним рішення парламенту про дачу згоди на арешт Мосійчука.

"Якщо порушення закону обґрунтовувати тією або іншою доцільністю, то так можна посадити будь-кого. Винен Мосійчук - посадіть його до в'язниці, але посадіть його законно, не порушуйте його права, не порушуйте закон", - заявив він.

Лідер фракції запевнив, що "не планує покривати злочинців". "Але те, що сьогодні відбувається в парламенті, для мене чергове підтвердження, що справа фальсифікується, вона незаконна, політично мотивована, щоб дискредитувати мене і мою команду", - висловив переконання Ляшко.

Він припустив, що відео, продемонстроване в четвер у Верховній Раді, може бути змонтованим.

"Я не стверджую, що цього факту не було, але те, що я про це точно не знав, то це, як то кажуть, Господь бачить", - додав політик.

Ляшко додав, що підтвердженням політичної мотивації у справі Мосійчука може бути звинувачення генпрокурора на адресу самого Ляшка про те, що він нібито брав гроші.

"За моєю інформацією, Генпрокуратура знову хоче внести подання на арешт народних депутатів Лозового і Лінька з фракції Радикальної партії", - також зазначив він.

Мосійчук заявляє, що його помічника доправляють до Києва на допит до ГПУ

Помічника народного депутата Мосійчука зараз доправляють з Полтави до Києва на допит у Генеральній прокуратурі України. Про це Мосійчук написав на своїй сторінці у Facebook.

"Прямо зараз мого помічника етапують з Полтави до Києва на допит в Генпрокуратуру. Всю ніч напередодні його допитували в Полтаві. І хоча йому кажуть, що він наразі проходить як свідок, проте при цьому в нього вилучили телефон і під конвоєм етапують до Києва на продовження допиту. Це незаконно, це є повним порушенням усіх процесуальних норм", - написав Мосійчук.

17 вересня Верховна Рада двома голосуваннями зняла недоторканність з народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та дала дозвіл на його арешт. СБУ провела затримання нардепа.

Перед цим Генеральний прокурор Віктор Шокін показав у залі 4-хвилинне відео, на якому людина, схожа на Мосійчука, отримує хабар, обіцяючи домовитися про видобуток неназваних корисних копалин з екологами та міліцією. Також чоловік каже, що гроші потрібні партії на вибори.

Пізніше прес-служба прокуратури повідомила, що Мосійчука звинувачують за п'ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема, у хабарництві (ч.4 ст.368), хуліганстві (ч. 2, 3 ст.296), погрозі посадовій особі (ч. 1, 2 ст.350), втручанні в діяльність судових органів (ч.1 ст.376) і погрозах судді (ч. 1, 2 ст.377).

Ляшко заявив, що шокований оприлюдненими в парламенті відео і зазначив, що в разі доведення провини Мосійчук повинен понести відповідальність за законом.

Водночас він додав, що бачить політичний підтекст у кримінальному переслідуванні народних депутатів його фракції і не вірить у провину Мосійчука.

Зазначимо, 1 вересня фракція Радикальної партії вийшла зі складу парламентської коаліції. Ляшко заявив, що його політсила переходить в опозицію до чинної влади, яка, на його переконання, під час голосування за законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні об'єдналася з "Опозиційним блоком", а також "представниками олігархічних груп".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: Мосійчук, Радикальна партія, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]