Пт, 2024-04-26, 09:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:50
СБУ на Запоріжжі затримала законспіровану групу терористів, яку очолював міліціонер. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У Запорізькій області співробітники Служби безпеки України затримали ватажка та членів законспірованої терористичної групи "ДНР".

Як повідомляє сьогодні, 8 вересня, прес-центр СБУ, група складалася з чотирьох місцевих мешканців. Її ватажком був діючий співробітник кримінального розшуку одного з райвідділів міліції в Запорізькій області.

В інтересах терористів "ДНР" він вербував проросійськи налаштованих осіб для збору та передавання відомостей щодо територіальної оборони Запорізької області, українських військових формувань. Також ватажок мав організувати в регіоні низку терористичних актів. Щоб їх скоювати, члени групи налагодили постачання боєприпасів та вибухівки з району проведення антитерористичної операції.

Під час обшуків у зловмисників вилучено вибухівку та пристрої для її ініціації, боєприпаси до автоматичної зброї, наркотики, поліграфію з сепаратистською символікою, засоби зв’язку з терористами "ДНР".

Розпочато кримінальне провадження за ст.258-3 (сприяння та участь у терористичній діяльності) Кримінального кодексу України.

Ватажку групи вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Невідкладні слідчі дії тривають.

Нагадаємо, 3 вересня, Служба безпеки України ліквідувала групу зловмисників, яка планувала теракти у Києві.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: міліціонер, Запоріжжя, СБУ, законспірована група терористів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]