Пт, 2024-04-26, 19:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:50
Сирійська опозиція не готова формувати уряд, вважають у США
Інші останні Новини світу

Сполучені Штати поки що не бачать готовності сирійської опозиції до формування тимчасового або перехідного уряду, але й далі працюють у цьому напрямку, заявила в понеділок на брифінгу офіційний представник держдепартаменту США Вікторія Нуланд.

"Ми продовжуємо заохочувати як опозицію поза Сирією, так і всередині країни на те, щоб вони реалізовували розроблений ними 3 липня план. І якщо він буде реалізований, то обмірковували, хто може ввійти до складу перехідного уряду", - сказала дипломат у відповідь на прохання прокоментувати заклик президента Франції Франсуа Олланда до сирійської опозиції про створення тимчасового уряду.

Французький лідер у понеділок запевнив, що якщо такий уряд буде створено, то Франція його офіційно визнає, передає "Інтерфакс-Україна".

Водночас Нуланд зазначила: "Що є найбільш важливим, то це співпраця і координація дій опозиції поза Сирією і всередині Сирії на принципах того, якою вона хоче бачити Сирію - так би мовити, кодекс поведінки: яку перехідну структуру вони підтримають і яких керівників вони бачать".

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 17 тисяч осіб. Спроби розпочати переговори між повстанцями і режимом Асада провалилися. Країни Заходу намагаються через Радбез ООН посилити тиск на Дамаск, однак спроби схвалити відповідну резолюцію наштовхуються на вето Росії та Китаю.

Пан Гі Мун приголомшений злочинами в сирійському місті Дарайя

Генсек ООН Пан Гі Мун висловив потрясіння у зв'язку з повідомленнями про злочини в сирійському місті Дарайя поблизу Дамаска, назвавши їх "жахливими і жорстокими".

"Генсек ООН вражений цими повідомленнями і в рішучій формі засуджує ці жахливі і жорстокі злочини", - повідомив у понеділок журналістам прес-секретар генсека ООН Мартін Несіркі.

"Ці події мають бути негайно розслідувані, незалежно й неупереджено", - сказав він.

"Відсутність захисту цивільних осіб лише спричиняє нові жертви", - зазначив Несіркі.

Напередодні сирійські опозиціонери оголосили про виявлення в місті Дарайя поблизу Дамаска понад 300 тіл загиблих. За їхніми твердженнями, відповідальна за цю розправу сирійська армія.

Сирійські ЗМІ в свою чергу повідомили про те, що армія очистила це місто від терористів і найманців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 882 | Додав: nowyny | Теги: Сирія, США, уряд, опозиція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]