Пт, 2024-03-29, 12:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
Сподівається на допомогу від ООН із заручниками у Сирії Іран
Інші останні Новини світу
Іран звернувся до Організації Об'єднаних Націй з проханням допомогти йому домогтися звільнення групи з 48 іранських заручників, захоплених в суботу у Дамаску, повідомляє Бі-бі-сі.

Запит на ім'я генсекретаря ООН Пан Гі Муна був зроблений міністром закордонних справ Ірану Алі Акбаром Салехі.

Запит на ім'я генсекретаря ООН Пан Гі Муна надійшов від міністра закордонних справ Ірану Алі Акбара Салехі.

Іранці їхали в автобусі, коли їх захопили в полон сирійські повстанці, звинувативши у шпигунстві.

Тимчасом, згідно даними сирійський повстанців, у Дамаску під час бомбардувань загинули три з 48 іранських заручників, захоплених у суботу.

Іранська сторона говорить про те, що захоплені іранці здійснювали паломництво. Сирійська збройна опозиція, зі свого боку, стверджує, що ці люди виконували розвідувальне завдання.

Заступник міністра закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіан заявив, що "відкрита підтримка Америкою терористичних груп та американські постачання зброї до Сирії роблять Вашингтон відповідальним за життя викрадених людей".

Тегеран наполягає, що затримані - іранські паломники, які відвідували шиїтські святині.

Збройне протистояння між урядовими силами і опозицією, що вимагає відходу президента Башара Асада, триває в Сирії з початку минулого року. Загалом, стверджують активісти, з початку повстання проти режиму Башара Асада в Сирії загинуло більш як 20 тисяч осіб. Ці дані не вдається підтвердити з незалежних джерел.

30 червня на Женевській конференції у справах Сирії було ухвалено рішення створити в країні перехідний керівний орган і чинити тиск на всі сторони конфлікту. Проте представники сирійської опозиції відкинули мирні пропозиції, не бажаючи сідати за стіл переговорів з президентом Асадом. Країни Заходу, перш за все США, переконують Росію надати президенту Сирії Асаду політичний притулок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: допомогу від ООН, заручниками у Сирії, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]