Сб, 2024-04-20, 07:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Суд стягнув з Ахметова 900 тисяч гривень за забруднення повітря
Інші останні Економічні новини

Суд Донецької області постановив стягнути з Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча 900 тисяч гривень за забруднення атмосферного повітря. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Як зазначається, прокуратурою Донецької області до госпсуду Запорізької області пред’явлено позов в інтересах держави в особі Донецької обласної ради, Маріупольської міської ради, Державної Азовської морської екологічної інспекції до ПАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча" про стягнення шкоди, заподіяної державі внаслідок забруднення атмосферного повітря.

В ході судового розгляду справи встановлено, що підприємство з порушенням вимог Закону України "Про охорону атмосферного повітря" здійснювало наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Сума, що підлягає відшкодуванню за рішенням господарського суду, становить майже 900 тис грн.

Як відомо, ММК ім. Ілліча належить олігарху Рінату Ахметову.

У березні Господарський суд Запорізької області повернув у власність держави земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 3,55 тис. га вартістю близько 80 млн грн. Своїм рішенням суд зобов'язав ВАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча", який належить Рінату Ахметову, припинити користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення площею 3555,5 га вартістю близько 80 млн грн і повернути її у власність держави.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: Ахметов, 900 тисяч гривень, забруднення повітря, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]