Вт, 2024-04-23, 09:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
Суд у справі Тимошенко щодо ЄЕСУ перенесено на 11 вересня
Інші останні Політичні новини

Суд постановив задовольнити клопотання держобвинувачення, подане на попередньому засіданні у справі ЄЕСУ, про направлення підсудній екс-прем'єру України Юлії Тимошенко запиту щодо її участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції, передає "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим у судовому засіданні оголошено перерву до 11 вересня 10.00.

Присутні в залі прибічники екс-прем'єра зустріли постанову суду із криком і почали скандувати "Ганьба!".

На суді були присутні спостерігач від Європарламенту екс-президент Європарламенту Пет Кокс, дочка Тимошенко і тітка Антоніна Ульяхіна.

Зазначимо, прихильники й супротивники екс-прем'єра Юлії Тимошенко сьогодні, 14 серпня, зібралися перед будівлею Харківського обласного апеляційного суду перед початком засідання щодо ЄЕСУ. За оцінками міліції на площі перед будівлею суду всього зібралося близько 1 тис осіб, люди все підходять.

До речі, адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк не виключає, що може бути зроблена спроба забезпечити участь його підзахисної в судовому засіданні у справі корпорації "ЄЕСУ" в режимі відеоконференції.

Захист обурений черговим перенесенням розгляду справи

Захист екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко вважає незаконним рішення суду про перенесення розгляду справи щодо діяльності ЄЕСУ. Позицію захисту висловив на брифінгу адвокат Тимошенко Сергій Власенко , передає УНІАН..

"Суддя оголосив заздалегідь написане рішення. Його не цікавить думка сторін", - заявив Власенко.

На його думку, це пов’язано з черговим відкладенням касації Тимошенко у газовій справі. Торкаючись сьогоднішнього рішення суду, він нагадав, що Тимошенко написала вже 5 відмов від участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції, а сьогодні суддя оголосив про те, що йому потрібна ще й шоста відповідь екс-прем’єра. За словами Власенка, це не має ніякого відношення до юриспруденції.

"Це чисто сконденсована політика, яка має на меті усунути політичного конкурента з політичного життя", - заявив він.

Власенко також зазначив, що Тимошенко готова брати участь у засіданнях суду, але після одужання. При цьому він висловив думку, що прохання німецьких лікарів дати Тимошенко вісім тижнів на одужання не виконується. Він також звинуватив суд у обмеженні прав адвокатів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: 11 вересня, тимошенко, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]