Пт, 2024-03-29, 07:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:59
У Харкові знову заборонили проводити акцію проти мовного закону
Інші останні Політичні новини
Харківський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов Харківської міської ради і заборонив проведення безстрокової акції противників закону "Про основи державної мовної політики" біля пам'ятника Шевченку від 11 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

"...під час проведення зазначеного заходу існує реальна загроза порушення громадського порядку, порушення прав і свобод інших громадян, які не беруть участь у масовому заході, існує загроза безпеці та життю як учасників заходу, так і громадян міста, у зв'язку з чим проведення безстрокової наметової акції не є можливим... Постанову суду направити на негайне виконання", - сказано в постанові суду, копію якого мають українські ЗМІ.

Один з учасників безстрокової акції протесту Дмитро Пилипець повідомив, що зараз активісти розглядають варіанти перенесення акції в інше місце.

"Ми маємо намір продовжувати акцію доти, доки мовний закон не буде скасований", - зазначив Пилипець.

Як повідомлялося, раніше Харківський окружний адміністративний суд задовольнив адміністративний позов Харківської міської ради і заборонив проведення безстрокової акції противників закону "Про основи державної мовної політики" на площі Свободи від 10 серпня. У зв'язку з цим у п'ятницю проведення акції було перенесене в сад Шевченка до пам'ятника Кобзарю.

Нагадаємо, що 10 серпня набув чинності "Закон про основи державної мовної політики", що передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади за умови проживання мінімум 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: мовного закону, харкові, акцію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]