Пт, 2024-04-26, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:53
У Меркель кинули "коктейлем Молотова", але потрапили в прем'єра Молдови
Інші останні Новини Європейського Союзу

У кортеж машин канцлера ФРН Ангели Меркель під час її візиту до Молдови невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю. Пляшка потрапила в машину молдовського прем'єр-міністра Володимира Філата, передає РБК з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Молдови.

Інцидент стався напередодні ввечері на вулиці Вітязул в Кишиневі, коли кортеж машин із канцлером ФРН прямував із Криковських винних підвалів у Міжнародний аеропорт Кишинева.

Автомобіль канцлера Німеччини не постраждав, а ось що трапилося з машиною голови уряду Молдови, не повідомляється.

Тим часом Інтерфакс стверджує, що зловмисник не встиг здійснити свій задум: пляшка загорілася у нього в сумці, після чого чоловіка одразу затримали. Зараз він знаходиться в одному з комісаріатів Кишинева. Про його особистість та мотиви не повідомляється. Ведеться слідство. Стосовно затриманого порушено кримінальну справу.

У МВС Молдови підкреслили, що це єдиний інцидент, що стався під час візиту до Кишинева канцлера ФРН Меркель. Охорону громадського порядку в столиці Молдови в цей день забезпечували понад 2 тис. поліцейських.

Зазначимо, що напередодні візиту Меркель до Молдови спецслужбами і поліцією країни були вжиті підвищені заходи безпеки. Маршрут, за яким слідувала делегація німецького канцлера, ретельно перевірили служби безпеки. На шляху проходження кортежу Меркель були заварені всі каналізаційні люки і зливові каналізації. За безпекою на дорозі під час слідування кортежу стежили снайпери.

По Кишиневу Меркель переміщалася на спеціальному броньованому надзахищеному автомобілі Audi-A8, який молдовська влада орендувала в Німеччині. При цьому в кортежі слідувало два таких автомобілі, один з яких, судячи з усього, був або резервним автомобілем, або помилковою ціллю для потенційних терористів.

Аналогічні заходи безпеки застосовувалися в Молдові тільки перед візитом віце-президента США Джозефа Байдена в березні 2011р., а також напередодні саміту голов держав і урядів СНД.

Зазначимо, що президент Молдови Ніколає Тімофті вчора, 22 серпня, на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель висловився за виведення російських військ з Придністров'я і перетворення миротворчої операції в цивільну місію під міжнародним мандатом. У свою чергу, канцлер заявила про підтримку ФРН у вирішенні придністровського конфлікту, підкресливши, що наполягатиме на тому, "щоб це питання залишалося на європейському порядку денному".

Також на спільному брифінгу з прем'єр-міністром Молдови Меркель заявила, що бачить "європейську перспективу для Молдови". "Ми повинні продовжувати працювати над Договором про вільну торгівлю між ЄС і Молдовою, а також над Договором про асоційоване членство і про лібералізацію візового режиму", - наголосила Меркель.

Раніше Меркель заявляла, що Росія могла б допомогти нормалізувати ситуацію навколо Придністров'я.

"З цього питання Москва могла б зробити жест доброї волі", - сказала вона.

Нагадаємо, що в лютому цього року після майже шестирічної перерви відновилися офіційні переговори щодо врегулювання Придністровського конфлікту у форматі "5 +2 ".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1092 | Додав: nowyny | Теги: Коктейль Молотова, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]