Чт, 2024-03-28, 22:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:23
У загиблого карпатського мольфара Нечая з'явився послідовник
Інші останні Культурні новини
У знаменитого мольфара Михайла Нечая з Прикарпаття, якого влітку минулого року вбив релігійний фанатик, несподівано об'явився учень. 52-річний художник і колишній танкіст, киянин Олексій Григораш, вважає себе єдиним послідовником Нечая, пише "Сегодня".

"Незадовго до загибелі Нечая я привіз йому в подарунок свою картину, на якій був зображений козак Мамай, і сказав, що хочу бути його учнем. Він дав добро", - розповів журналістам Григораш.

За словами чоловіка, дивовижні здібності мага Нечая він отримав після його подарунка - книги з карпатської магії, а завершився процес передачі магічного дару після смерті мольфара. Щоправда, стверджує Григораш, він заплатив за це дорогу ціну - раптово помер його брат.

"На 38-й день після смерті Нечая я приїхав в село Верхній Ясенів, і дружина мага Ганна передала мені дар, який для мене залишив мольфар. Це оберіг, яким він користувався у своїй роботі і який стояв на його робочому столі", - розповів Григораш.

Він пояснив, що разом з цим оберегом до нього перейшов і дар Нечая - тепер мольфар допомагає йому лікувати людей та в інших справах.

"Я можу чітко сказати, що є послідовником великого мольфара і продовжую його справу. Коли я читаю молитву, то бачу Михайла Михайловича і можу поставити йому будь-яке запитання", - зауважив Григораш.

Первісні ж навички цілительства, як каже художник, він отримав від своєї бабусі, яка жила на Полтавщині та лікувала людей за допомогою нашіптувань і молитви.

Втім, удова трагічно загиблого мольфара сумнівається, що її чоловік комусь передав свій дар. Як розповіла Ганна, Нечай справді шукав учнів, які хотіли б допомагати людям, а не думали б лише про гроші.

"Я пам'ятаю Григораша, він приїжджав до чоловіка кілька разів і хотів стати його учнем, але Михайло сказав, щоб той почекав, мовляв, йому потрібно поміркувати в печері щодо цього. Всього було двоє таких охочих. Але Михайло, подумавши, обом відповів відмовою, тобто нікому не передав своїх здібностей", - розповіла Ганна.

Нагадаємо, 81-річний народний цілитель Михайло Нечай, якого вважали останнім карпатським мольфаром, торік був знайдений мертвим з ножовими пораненнями у своєму будинку в селі Верхній Ясенів у п'ятницю, 15 липня. Повідомляли, що підозрюваного у вбивстві затримали, ведеться слідство.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1676 | Додав: adminA | Теги: карпатського мольфара Нечая, послідовник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]