Сб, 2024-04-20, 06:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:49
У зоні АТО активізувалися снайпери. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції поранено одного українського військового. Про це сьогодні, 25 вересня, під час брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він зазначив, що поранення український військовий отримав під Авдіївкою. Загиблих на Донбасі немає.

На Луганському напрямку єдиний епізод порушення режиму тиші зафіксовано біля Попасної, де по наших бійцях "працював" ворожий снайпер.

На Донецькому напрямку, поблизу сел. Зайцеве, що на північ від Горлівки, бойовики відкривали вогонь з кулемета. Стрільба велася з близької відстані в умовах щільної житлової забудови.

Між Авдіївкою і Спартаком також зафіксовано стрільбу снайперів бойовиків. Поблизу Красногорівки, між 1 та 2 годинами ночі, ворог кілька разів стріляв з гармат. За даними нашої розвідки, незважаючи на режим тиші, противник продовжує тримати на передньому краї значні сили, в тому числі важке озброєння, що підлягає відведенню відповідно до Мінських домовленостей.

Маріупольський напрямок, тут зафіксовано політ ворожого безпілотника. Перемир’я тут, як і раніше, дотримується повною мірою.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і кордінаціі, режим припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

8 вересня міністр оборони України Степан Полторак відзначив, що кількість обстрілів сил АТО з боку бойовиків мінімальна за останні півтора року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: снайпери, зона АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]