Чт, 2024-04-25, 14:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:24
Україна і Польща посилять співпрацю на кордоні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  У середу, 9 вересня, в рамках робочого візиту до Варшави прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Як зазначається в повідомленні, глава Польської держави підтвердив незмінну підтримку України, її суверенітету і територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів. Він зазначив, що конфлікт в Україні потребує довготривалого врегулювання, що стане можливим завдяки залученню до переговорного процесу сусідніх з Україною держав, що розуміють і твердо підтримують Україну.

Глава уряду України високо оцінив намір польської сторони більш активно долучитися до врегулювання конфлікту на сході України. "Польща є нашим надійним партнером, оскільки добре усвідомлює рівень загрози з боку Росії для Європи", - наголосив він.

Яценюк висловив вдячність Польщі за допомогу в реалізації європейського вибору України та впровадженні реформ в нашій державі, підкреслюється в повідомленні.

У ході зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Евою Копач у Варшаві Яценюк заявив, що Україна і Польща планують найближчим часом почати переговори про збільшення кількості спільних пунктів митного огляду на кордоні до 8 і підписати відповідну угоду.

"Сьогодні ми разом ухвалили рішення про негайний початок переговорів про підписання нової угоди про пункти спільного контролю на митницях", - цитує Яценюка прес-служба.

Яценюк нагадав, що наразі працюють чотири таких пункти. "Але ми впровадимо спільний контроль на восьми таких пунктах", - зазначив очільник уряду.

Як уже повідомлялося, 9 вересня прем'єр-міністр України перебував з робочим візитом у Варшаві. Далі він відвідає з візитом Словаччину.

Зазначимо, під час зустрічі з Евою Копач Яценюк заявив, що позаяк Польща розуміє Україну, її мало хто розуміє взагалі у світі. "Польща для нас є близькою країною. Польща для нас є взірцем реформ. Ви на своєму прикладі довели, що якщо почати реформи, пройти дуже складний шлях - і на першому етапі, можливо, ці реформи не сприймалися, але дали реальні результати, - то можна стати членом Європейського Союзу. Ви це показали", - сказав прем'єр.

Україна і Польща створять Раду обміну молоддю

Як повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну, сьогодні в рамках візиту урядової делегації України до Варшави підписано Угоду про українсько-польську Раду обміну молоддю.

Документ має на меті налагодити механізм двосторонньої співпраці у справах молодіжних обмінів та співробітництва і поглиблення контактів представників молоді двох країн.

Угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Польща у присутності глав урядів двох країн підписали міністр молоді та спорту України Ігор Жданов та міністр національної освіти Польщі Йоанна Клюзік-Ростковська.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк після зустрічі з главою уряду Республіки Польща Евою Копач підкреслив, що ця угода дає можливість "створити реальні умови і забезпечити фінансування" для обмінів молоддю.

"Щоб польська молодь приїхала не тільки до Львова й Києва, але й до Дніпропетровська - і настане час, коли вона приїде до Донецька, Луганська і Сімферополя. І щоб українська молодь так само їздила по всій Польщі", - зауважив він.

На переконання Яценюка, це найкращий шлях європейської інтеграції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: Україна і Польща, кордон, співпраця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]