Чт, 2024-04-25, 21:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
В Норвегії через загрозу вибуху евакуювали працівників американського посольства - ЗМІ
Інші останні Новини Європейського Союзу
Евакуацію проведено з будівлі американського посольства в Норвегії, а також з будівлі, де розташований один з департаментів норвезького МЗС, за сотню метрів від будинку посольства США, передає норвезький телеканал ТВ2, пише "Інтерфакс-Україна".

"Біля будівлі американського посольства виявлено ймовірно замінований автомобіль, - повідомив телеканалу представник поліції Осло Мартін Тоднем. - Проведена евакуація з будинків посольства США, одного з департаментів МЗС, а також місцевих жителів".

Район оточено. Рух пасажирського транспорту припинено. На місці працюють рятувальники.

Нагадаємо, що рік тому, 22 липня 2011 року, в другій половині дня в урядовому кварталі Осло пролунав вибух - загинули вісім осіб, десятки були поранені. Організатором і виконавцем теракту був 32-річний норвезький ультранаціоналіст Андерс Берінг Брейвік. Відразу після вибуху, скориставшись метушнею, він вирушив на острів Утойя за 35 км від норвезької столиці, де в цей час проходив зліт учасників молодіжного крила Робітничої партії Норвегії. Переодягнений у форму поліцейського, Брейвік розстріляв на острові 69 осіб, - здебільшого підлітків. Через півтори години він здався прибулим на острів бійцям антитерористичного підрозділу Delta.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: загрозу вибуху в Норвегії евакуювал, американського посольства | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]