Пт, 2024-04-26, 00:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
В Радбезі ООН з 1 серпня головування переходить до Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу
Франція з 1 серпня впродовж місяця головуватиме в Радбезі ООН.

Голови Радбезу змінюються щомісячно згідно зі списком його держав-членів, укладеним за латинською абеткою.

До Франції головою в РБ ООН значилася Колумбія, а у вересні місце Франції займе Німеччина.

Раніше влада Франції заявила, що домагатиметься проведення екстреного засідання РБ ООН щодо сирійської кризи з моменту початку головування Парижа в РБ ООН, передає "Інтерфакс".

"Як тільки Франція очолить керівництво Радбезу ООН 1 серпня, до кінця цього тижня ми направимо запит на проведення засідання Ради Безпеки, ймовірно, на рівні міністрів (закордонних справ - ред.), з тим, щоб спробувати зупинити кровопролиття і підготувати політичний перехід", - заявив глава МЗС Франції Лоран Фабіус в ефірі радіостанції RTL.

"Ми повинні спробувати усі засоби, навіть притому, що Росія і Китай заблокували резолюції щодо Сирії вже тричі", - зазначив глава французької дипломатії.

Франція була одним з авторів західного проекту нової резолюції щодо Сирії на основі розділу 7 Статуту ООН, який дозволяє застосувати санкції і силову операцію стосовно Дамаска. В середині липня проект було винесено на голосування в РБ ООН, але Росія і Китай скористалися правом вето і заблокували проект.

На початку липня цього року Франція провела зустріч групи "друзів Сирії", присвячену пошуку виходу з сирійської кризи.

Учасники зустрічі в Парижі в підсумковій заяві закликали до відставки президента Сирії Башара Асада, а також повторили заклик до сирійської влади вивести війська з міст, випустити з в'язниць політичних в'язнів і забезпечити представникам гуманітарних організацій доступ до людей, які потребують допомоги.

Росія і Китай відхилили запрошення брати участь у конференції.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 919 | Додав: adminA | Теги: Головування в Радбезі ООН, Франції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]