Сб, 2024-04-20, 09:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
В Україні оголосили тривогу через високий рівень пожежної небезпеки
Інші останні Надзвичайні новини

У МНС повідомили про надзвичайно високий рівень пожежної небезпеки в Україні в зв'язку зі спекотною погодою. З цієї причини Кабінет міністрів ухвалив рішення обмежити відвідування лісів і рекомендував місцевим органам влади перенести відкриття сезону полювання, повідомляє "КоммерсантЪ-Украина".

За прогнозами Гідрометцентру, до середини серпня утримається спека до 42 градусів, а температура поверхні ґрунту може побити рекорд, встановлений під час найжаркішого за останній час літа 2010 року.

Як повідомив учора на прес-конференції директор департаменту управління рятувальними силами МНС Григорій Марченко, у зв'язку з жаркою погодою практично по всій території України встановлено найвищий, V рівень пожежної небезпеки. За словами пана Марченка, тільки 1 серпня в Україні сталося 525 пожеж, серед яких близько 400 - в природних екосистемах.

"Найбільш масштабні пожежі, які виникли в Херсонській, Черкаській, Дніпропетровській, Луганській областях і Криму (в районі Ялти), вже ліквідовано. Але в південних та деяких східних областях ситуація досі залишається складною", - зазначив він.

Основною причиною ситуації Григорій Марченко назвав необережне поводження з вогнем, зокрема навмисні підпали, які призвели до пожеж на Херсонщині та кримському заповіднику біля Ялти. У МНС заявили, що з початку 2012 року вже порушено 8 кримінальних справ за фактами порушення правил пожежної безпеки.

За словами заступника начальника Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, спекотна погода збережеться в країні до кінця першої декади серпня. "Пік очікується з 6 по 8 серпня. У ці дні на сході, півдні і в центрі країни температура повітря досягне +37...+39 , місцями +42. У північних і західних областях буде на 5-6 градусів прохолодніше", - заявив пан Прокопенко.

Він також зазначив, що тільки Полісся і крайній захід не потрапили в зону, де був встановлений найвищий рівень пожежної небезпеки. За даними Гідрометцентру, температура ґрунту в тих регіонах країни, де панує спекотна погода, досягла +55...+60 градусів, на півдні - до +69 градусів. У найбільш спекотне за останній час літо 2010 року був зафіксований рекорд +71 на поверхні ґрунту. Але, на думку фахівців Укргідрометцентру, цього року температурні показники можуть перевищити і цей рівень.

Внаслідок великого ризику виникнення загорянь, за словами Григорія Марченка, Кабінет міністрів ухвалив рішення з 31 липня ввести обмеження на відвідування лісів неорганізованими групами відпочивальників насамперед на півдні і сході країни. Нагадаємо, кримські ліси вже закриті з 25 липня.

"Зараз і в Київській обласній держадміністрації (КОДА) визначаються, яких лісових територій торкнеться ця заборона", - уточнив пан Марченко.

У КОДА підтвердили, що в найближчі 10-14 днів влада буде намагатися звести до мінімуму відвідування лісів туристами. За словами начальника відділу управління безпеки життєдіяльності населення Головного управління МНС КОДА Ярослава Підкоморного, особлива увага буде приділятися лісам навколо столиці, оскільки це найпопулярніша рекреаційна зона.

Головний лісничий КП "Святошинське лісопаркове господарство" Анатолій Крутько розповів, що зараз у ліс ходять небагато людей - більшість відпочиває біля водойм. "З тими, хто все ж таки заходить до лісу, наші співробітники розмовляють і просять покинути ліс через велику небезпеку пожеж", - додав пан Крутько.

Крім іншого, Григорій Марченко повідомив, що через високий рівень пожежної небезпеки Кабінет міністрів рекомендував місцевим органам влади перенести відкриття сезону полювання, який повинен був початися 11 серпня. Остаточне рішення з приводу дат відкриття мисливського сезону буде ухвалювати місцева влада.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 993 | Додав: nowyny | Теги: україна, тривога, пожежна небезпека | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]