Ср, 2024-04-24, 06:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:31
Вищий суд сьогодні визначить долю Тимошенко. Опозиція вийшла на вулиці
Інші останні Політичні новини

Вищий спеціалізований суд України сьогодні, 21 серпня, як очікується, завершить розгляд касації захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко у так званій "газовій справі" і, найімовірніше, оголосить рішення.

Колегія суддів розпочала розгляд касації 16 серпня і впродовж дня майже завершила слухання.

Юлія Тимошенко не була присутня на засіданні, оскільки перебуває на лікуванні в харківській лікарні. Захист екс-прем'єра просить вищу судову інстанцію України визнати незаконними рішення Печерського районного суду Києва і Апеляційного суду, відповідно до яких Тимошенко визнана винною в перевищенні повноважень при укладенні газових контрактів з Росією і засуджена до семи років позбавлення волі.

Вирок Вищого спеціалізованого суду може бути оскаржена в Європейському суді з прав людини. Якщо суд сьогодні скасує вердикт нижчих інстанцій, зауважує "Радіо Свобода", Тимошенко може опинитися на волі, оскільки за іншими порушеними проти неї кримінальними справами запобіжний захід не діє.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Вищий спеціалізований суд неодноразово переносив у часі розгляд касаційної скарги, поданої захистом екс-прем'єра. 16 серпня він розпочав розгляд касації. Наступне засідання Вищого спеціалізованого суду було призначене на 21 серпня на 10.00.

Затягування розгляду касаційної скарги захисту екс-прем'єра України Юлії Тимошенко по "газовій справі", а також рішення направити справу на повторний розгляд до суду нижчої інстанції вже не може вплинути на розгляд її скарги в Європейському суді з прав людини, вважає захисник Сергій Власенко.

Опозиція вийшла на вулиці у центрі Києва

Біля будівлі ВАСУ після 7:00 з'явилися пости ДАІ, а також бійці внутрішніх військ МВС України. При цьому пости розташовані на відстані 15 метрів один від одного.

Крім того, на Шовковичній і Липській перебувають автозаки, а також підрозділи міліції.

При цьому на розі Інститутської та Липської спостерігається скупчення прихильників Об'єднаної опозиції. За попередніми даними, близько 800 людей зібралося підтримати Тимошенко біля будівлі суду.

Рух транспорту не ускладнено, бійок немає. На розі Інститутської та Банкової стоїть машина з динаміком, звідки розносяться українські пісні, зокрема, композиція "Океан Ельзи", "Вставай, мила моя, вставай".

Також варто зазначити, що вулиця Банкова відкрита для пішоходів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1022 | Додав: nowyny | Теги: опозиція, тимошенко, Суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]