Пт, 2024-04-19, 09:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:47
Вперше за довгий час у зоні АТО не було обстрілів. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Уперше за багато попередніх місяців минула доба, 10 вересня, в зоні АТО пройшла повністю спокійно.

Про це повідомив прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

Противник жодного разу не порушував перемир’я і, відповідно, не застосовував зброю.

"Не приніс неприємних сюрпризів і сьогоднішній день. З опівночі і до 6-ї ранку 11 вересня вздовж усієї лінії розмежування зберігалася тиша", - йдеться у повідомленні.

У штабі наголошують, що повне припинення вогню надає більші можливості українцям для відновлення зруйнованої інфраструктури, налагодження нормального транспортного і логістичного сполучення, більш активно проводитимуться роботи з розмінування місцевості.

"Мирні жителі Донбасу, військовослужбовці сил АТО сподіваються, що Мінські домовленості і надалі виконуватимуться бойовиками. А вирішення спірних питань і розбіжностей перейде у фазу перемовин", - зазначає прес-центр.

Напередодні в штабі повідомляли, що в зоні проведення антитерористичної операції фіксуються поодинокі збройні провокації з боку бойовиків.

Нагадаємо, 26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

9 вересня в штабі АТО заявили, що кількість обстрілів сил антитерористичної операції з боку бойовиків в даний час мінімальна за останні півтора року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 933 | Додав: adminA | Теги: зона АТО, не було обстрілів, довгий час | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]