Чт, 2024-03-28, 10:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
З 23 вересня запрацює зона вільної торгівлі в рамках СНД
Інші останні Економічні новини
Урядовий уповноважений з питань співпраці з СНД заявив, що Зона вільної торгівлі з країнами СНД запрацює з 23 вересня.

"Зона вільної торгівлі з СНД запрацює з 23 вересня. Заявка про це - вона подається безпосередньо до Мінська - вже представлена", - заявив урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, країнами СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян в ефірі 5 каналу, предає "Лігабізнесінформ".

Нагадаємо, договір про зону вільної торгівлі в рамках СНД було підписано 18 жовтня 2011 вісьмома країнами - Росією, Вірменією, Бєларусю, Казахстаном, Киргизстаном, Молдовою, Таджикистаном і Україною. Документ забезпечить необхідні умови для повноцінного та ефективного функціонування зони вільної торгівлі на просторі СНД і створить сприятливі умови для подальшого поглиблення інтеграції на основі норм Світової організації торгівлі.

Поряд з типовими для такого роду угод положеннями про скасування імпортних мит, у договорі передбачаються зобов'язання сторін, що гарантують недискримінаційне застосування правил нетарифного регулювання, надання національного режиму, а також чіткі, відповідні світовій практиці правила в області субсидування.

Договір покликаний замінити нині чинні між державами-учасницями СНД угоди про вільну торгівлю, як двосторонні, так і багатосторонні.

Нагадаємо також, парламент України 30 липня прийняв закон про ратифікацію договору про ЗВТ в рамках СНД, президент України підписав закон 9 серпня.

З восьми держав, що підписали документ, Україна стала третьою після Росії і Бєларусі країною, яка ратифікувала його.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: СНД, зона вільної торгівлі, 23 вересня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]