Чт, 2024-03-28, 20:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:39
За непристойні жарти про українок польське радіо оштрафували на 22 тисячі доларів
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Національна рада з радіо й телебачення Польщі оштрафувала польське радіо Eska Rock на 75 тисяч злотих (близько 22,4 тисяч доларів) за поширення образливих і дискримінаційних висловлювань про українок, повідомляють "Українські новини" з посиланням на прес-службу Національної ради з радіо й телебачення Польщі.

Відповідне рішення було прийнято 30 липня.

У повідомленні зазначається, що всього на висловлювання ведучих Міхала Фігурського і Якуба Воєвудського надійшло 23 скарги. Рада вважає, що твердження журналістів в ефірі радіо є образливими, дискримінаційними за ознакою громадянства й статі, а також такими, що підбурюють до ненависті.

Нагадаємо, низка організацій та приватних осіб подали заяву до прокуратури щодо двох польських журналістів Куби Воєвудського та Міхала Фігурського, які в ефірі радіостанції Eska Rock 12 червня дозволили собі непристойні жарти про українок.

22 червня програмний директора радіо Eska ROCK SA Богуслав Потоньца заявив, що журналісти польського радіо жартували не над українками, які часто працюють хатніми робітницями в Польщі, а висміювали стереотипи деяких "нечисленних" представників польського суспільства.

26 червня ранкову радіопрограму Poranny WF з журналістами Фігурським і Воєвудським закрили.

27 липня Варшавська прокуратура прийняла рішення розпочати офіційне розслідування справи про презирливі висловлювання ведучихх польської радіостанції Eska Rock.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: 22 тисячі доларів, українок, жарти, Польське радіо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]