Пт, 2024-04-19, 19:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
Загальна кількість біженців із Сирії досягла майже 150 тисяч
Інші останні Новини світу
Загальна кількість сирійців, які втекли від громадянської війни до сусідніх країн, досягла практично 150 тис. осіб, заявив у п'ятницю представник Верховного комісара ООН у справах біженців Адріан Едвардс.

Найбільше біженців прибуло до Туреччини - 50 227 чоловік, на другому місці Йорданія, куди втекли практично 46 тис. сирійців. Ще близько 37 тис. громадян Сирії попросили притулку в Лівані, і більше 13 тис. - в Іраку, передає "Інтерфакс".

"За останні тижні потік біженців різко збільшився, особливо до Туреччини, - заявив Едвардс на прес-конференції в Женеві. - Багато людей тікають до Туреччини з Алеппо та прилеглих міст".

За даними ООН, ще близько 1,5 млн сирійців є внутрішньо переміщеними особами. Більше 200 тис. із них втекли з міста Алеппо на півночі країни, де регулярно відбуваються збройні зіткнення між урядовою армією та повстанцями.

В кінці липня верховний комісаріат ООН у справах біженців відкрив у Йорданії новий табір для прибулих із Сирії.

Крім того, за даними ООН, як мінімум 22,3 тисячі іракців, які втекли кілька років тому до Сирії через війну та дестабілізацію ситуації у своїй країні, за останні три тижні повернулися назад через збройне протистояння.

Конфлікт у Сирії триває від березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 16 тисяч осіб. Спроби почати переговори між повстанцями та режимом Башара Асада провалилися.

Гілларі Клінтон прибула до Туреччини, щоб обговорити сирійський конфлікт

Держсекретар США Гілларі Клінтон прибула з офіційним візитом до Туреччини, де планує обговорити з прем'єр-міністром країни Реджепом Тайіпом Ердоганом і президентом Абдуллою Гюлем питання, пов'язані з врегулюванням військового конфлікту в сусідній Сирії, передає РИА "Новости".

Як очікують експерти, сторони торкнуться питання підтримки роздробленої на політичні групи сирійської опозиції і обговорять потенційні шляхи розвитку Дамаска після відходу у відставку президента Башара Асада.

Туреччина надає необхідну допомогу 50 тис. біженцям, розміщених на її території. Очікується, що Клінтон оголосить про додаткові поставки гуманітарної допомоги зі США.

Пан Гі Мун: присутність ООН у Сирії має бути збережена

Присутність ООН в Сирії має бути збережена, заявив генеральний секретар всесвітньої організації Пан Гі Мун в листі, направленому в п'ятницю ввечері країнам-членам Ради Безпеки.

"Гнучка присутність ООН в Сирії надасть Об'єднаним Націям неупереджені можливості оцінки ситуації на місцях, які створять основу для володіння ситуацією більш ефективно", - йдеться в листі, текст якого надійшов у розпорядження ЗМІ.

З травня цього року в Сирії перебувають міжнародні спостерігачі, мандат яких закінчується 19 серпня. Вони покликані стежити за ситуацією в конфлікті сирійської влади і опозиції, який почався в березні 2011 року і забрав життя 17 тисяч осіб.

За словами Пан Гі Муна, в Сирії "гуманітарні агентства залишаться діяти, навіть якщо мандат місії спостерігачів буде завершений".

"Запобігання, зведення до мінімуму і стримування найгіршого впливу конфлікту є пріоритетами, поки ми також працюємо над тим, щоб допомогти сторонам врегулювати кризу", - зазначив Пан Гі Мун.

Питання про подальшу долю місії ООН в Сирії буде вирішуватися в СБ ООН 16 серпня з урахуванням рекомендацій Пан Гі Муна.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 953 | Додав: adminA | Теги: біженців, 150 тисяч, Сирії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]