Пт, 2024-04-26, 20:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:51
Звертатися до прокуратури з приводу "українофобських висловлювань" політиків закликає людей Фаріон
Інші останні Політичні новини
Депутат Львівської обласної ради від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода", член політради "Свободи" Ірина Фаріон закликає співвітчизників реагувати на "українофобські висловлювання" провладних політиків - звертатися в прокуратуру з позовами або ж готувати інші форми протесту.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода", раніше Фаріон звернулася до генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата Вадима Колесніченка (фракція Партії регіонів), співавтора скандального законопроекту про основи державної мовної політики, за його висловлювання про українську мову. Крім того, представник "Свободи" вимагає покарати депутата Луганської обласної ради від Партії регіонів Родіона Мірошника, який сказав, що навчаючи дітей українською мовою, "ми позбавляємо їх всього і ростимо "недорасу".

За словами Фаріон, в даний час вона отримала проміжну відповідь з прокуратури про те, що справа перебуває на розгляді. Разом з тим, на її думку, в цих зверненнях до генерального прокурора важливо, щоб це була не поодинока реакція депутата, а "масові звернення від громадян України щодо українофобських висловлювань класичних дегенератів".

Крім того, депутат Львівської облради на зустрічах з громадськістю організувала численні заяви від громадян (понад 350 готових до відправлення і 1500 взятих бланків), які відправлять до прокуратури.

"Тільки масовий опір суспільства в різних формах вияву може крапля за краплею топити "Титанік" кримінальної та українофобської влади. Важливо мобілізувати суспільство на активні форми протесту, щоб засвідчити відверте й масове несприйняття колоніального режиму. (...) Не допоможуть юридичні заходи - не за горами інші форми протесту", - зазначила Фаріон.

Як повідомлялося, в середині липня Фаріон звернулася до генпрокурора Пшонки з вимогою притягнути до відповідальності Колесніченка за "некоректні та неправдиві "вислови в передачі "Свобода слова" 2 липня. Мова йде про висловлення Колесніченка про те, що він проти "львівсько-галицьких діалектів, які засмітили сьогодні засоби масової інформації". Депутат також заявив, що не вважає те, що пропонують ЗМІ українською мовою, а "відрижкою тієї частини України, яка колись постійно була під чиїмось гнітом".

Фаріон зареєстрована кандидатом у народні депутати у Львівській області в окрузі № 116.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: українофобських висловлювань політи, прокуратури, Фаріон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]