Чт, 2024-04-25, 06:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:18
Аби Україну не залишили наодинці з Росією, Кравчук хоче просити ЄС
Інші останні Політичні новини
У разі непідписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом колишній президент України Леонід Кравчук радить далі готуватися до підписання і просити про допомогу у стосунках із Росією. Про це 19 листопада він сказав в коментарі виданню Gazeta.ua.

"Зараз питання тільки в тому, коли буде підписано Договір про асоціацію. Я хотів би, щоб було 28-29-го. Але якщо раптом щось станеться не так, ми будемо жити, працювати й готуватися до підписання. Питання не знімається, не переноситься. Воно деталізується", - заявив Кравчук.

Він зауважив, що Україна та Європа вже готові до підписання. Народні депутати вже дійшли згоди з більшості суперечливих пунктів.

"Вже є крок вперед. Європа сказала, що не обмежує нас часом. Сказала: "Хоч до відкриття". Можуть підписати навіть за дві години до вільнюського саміту. Прикладом тут може слугувати Біловезька пуща. Ми їхали туди підписати декларацію. Сіли обговорювати й підписали угоду. В таких випадках, коли вирішуються питання історичної ваги, то рішення приймуть", - сказав він.

Головне, на думку першого президента, не припуститися помилки. Україна може бути не готовою до підписання через недопрацювання в управлінні, в економіці чи в соціальній сфері. В такому разі Кравчук радить просити Європу не залишати Україну наодинці з Росією.

"Нам потрібно попросити європейську спільноту, щоб нам допомогли. Навіть Керрі (Джон Керрі, держсекретар США) сказав: "Не залишайте Україну сам на сам з Росією". Ніхто ж не сподівався, що вона раптом змінить свої погляди. Пам'ятаю, як Путін говорив, що виступає за те, щоб зона вільної торгівлі була від Лісабона до Уралу. Я сам це чув. Вже акценти змінились. Такі повороти і розвороти, які Росія робить в своїй політиці, для нас є проблемою. Ми мусимо на це реагувати. Збиватися з курсу в напрямку Асоціації ми не повинні", - зауважив Кравчук.

Він також додав: якщо Україна вирішить змінити курс, то потрібно буде змінювати закон "Про засади внутрішньої й зовнішньої політики", де записано, що вибір нашої країни — європейська інтеграція.

Додамо, екс-президент України Віктор Ющенко вважає, що у разі зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна незабаром вступить до Митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Бєларусь і Казахстан).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: Україну, кравчук, наодинці з Росією, просити ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]