Пт, 2024-03-29, 15:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:05
Ахметов і Тарута майже вмовили донецьких диверсантів. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

09:30. Секретар донецької міськради Сергій Богачов 9 квітня провів зустріч з провайдерами, що здійснюють трансляцію російських телеканалів. На ній була обговорена можливість поновлення трансляції в правовому полі.

Як зазначив Богачов, до міськради надходять численні звернення від жителів Донецька, які вимагають підключення російських телеканалів. Це питання було розглянуто з залученням фахівців юридичного управління міськради та прокуратури Донецької області.

"У нас є рішення окружного адміністративного суду Києва, яке оскаржено. При цьому ми бачимо, що ваші договори не розірвані, рішення суду про припинення дії договору та про припинення вашого мовлення немає", - розповів він. Отже, зробив висновок секретар міськради, підстав для припинення мовлення немає.

08:00. Проросійські сепаратисти, які зайняли Донецьку облраду, станом на 8 ранку 10 квітня продовжують зміцнювати барикади по периметру будівлі й облаштовувати свій побут.

Як пише "ОстроВ", судячи з їхнього настрою, ніхто з них не розглядає варіант звільнення захопленої території, про який заявив напередодні перший віце-прем'єр Віталій Ярема.

9 квітня, 23.00. Перший віце-прем'єр України Віталій Ярема сподівається, що в четвер, 10 квітня, об 11.00 будівлю Донецької облдержадміністрації буде звільнено мирним шляхом і без застосування сили.

Про це він сказав по телефону з Донецька в середу ввечері в ефірі 5 каналу.

"Є надія, що в Донецьку не проллється кров і не буде застосовано правоохоронні органи для звільнення приміщення. Сподіваюся, що завтра це питання буде вирішено", - зазначив Ярема.

При цьому перший віце-прем'єр висловив надію, що об 11.00 четверга "ми зможемо досягти консенсусу".

За його словами, правоохоронці провели низку зустрічей з представниками протестувальників.

"Проведено кілька зустрічей з представниками пікетувальників, протестувальників, які перебувають всередині".

За словами Яреми, вимоги, які в даний час ставлять ці особи перед владою, - це проведення місцевого референдуму.

"Спочатку вони оголосили про існування так званої Донецької Запорізької республіки. Зараз вони відмовилися від цієї республіки. І коли дізналися, що правоохоронні органи можуть застосувати силові методи щодо звільнення адмінбудинку, тоді вони погодилися на переговори. Сьогодні ці переговори перебувають, я вважаю, в динамічній стадії і, я вважаю, що вони можуть привести до позитивного результату", - зазначив він.

Перший віце-прем'єр повідомив, що в Донецькій ОДА та околицях щодоби збираються кілька сотень людей, які вимагають від влади вжити "відповідних рішень".

Він підкреслив, що головна проблема полягає в тому, що групи протестувальників представляють кілька людей, "тобто видно, що вони не є однією групою і видно, що цими людьми керують з кількох центрів".

Ярема розповів, що коли на переговорах було поставлено питання про те, чи в змозі вони прийняти рішення, то "вони сказали, що їм треба порадитися".

"Але судячи з того, що ми практично всі їхні вимоги, які вони ставлять сьогодні перед владою, виконуємо, то я сподіваюся, що завтра об 11 годині ми зможемо досягти відповідного консенсусу", - наголосив перший віце-прем'єр.

Він нагадав, що головна вимога влади полягає в тому, щоб протестувальники здали зброю, яку вони забрали в Управлінні СБУ, а це 93 ПМ і 5 автоматів Калашникова.

Також протестувальники мають звільнити приміщення.

Що стосується подальшої долі самих протестувальників, які захопили будівлю Донецької ОДА в контексті їхнього можливого звільнення від кримінальної відповідальності, то, за словами Яреми, це питання буде узгоджуватися під час подальших переговорів.

"Я думаю, що ці питання будуть вирішені позитивно, і це буде вже залежати від Верховної Ради і від в.о. президента", - додав він.

Також Ярема зазначив, що бізнесмен Рінат Ахметов і губернатор Донецької області Сергій Тарута сприяють врегулюванню ситуації.

"Вони сьогодні працюють на те, щоб ці питання були вирішені мирним шляхом, і це додає оптимізму, оскільки ці люди користуються беззаперечним авторитетом у Донецькому регіоні, і до них прислухаються", - додав перший віце-прем'єр.

Як відомо, в. о. президента Олександр Турчинов підписав указ, згідно з яким будівлю Донецької облдержадміністрації повинні взяти під державну охорону.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Ахметов і Тарута, донецьких диверсантів. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]