Пт, 2024-04-19, 08:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:36
Американці, незважаючи ні на що, будуть розміщувати ПРО в Європі
Інші останні Новини світу
Дипломатичні контакти Вашингтона з новим керівництвом Ірану не впливають на плани США з розміщення елементів системи протиракетної оборони (ПРО) в Європі, заявив держсекретар США Джон Керрі на прес-конференції у Варшаві, передає РІА "Новости".

"Рано робити якісь висновки, які змінять обраний шлях. У нас немає угоди з Іраном, нічого не змінилося, і плани щодо протиракетної оборони дійсні. (...) Наразі я не передбачаю змін у цій площині. (...) Ми виконаємо наші зобов'язання", - зазначив він на спільній прес-конференції з главою МЗС Польщі Радославом Сікорським.

Держсекретар США прибув до Варшави у понеділок, 4 жовтня. У рамках його візиту запланована поїздка на базу ВПС у Ласці.

Нагадаємо, 28 жовтня повідомлялося, що на базі в Девеселу на півдні Румунії стартували роботи з розміщення протиракетного комплексу як частини створюваної США і НАТО європейської ПРО.

Зазначимо, що Росія знову закликала США і НАТО спробувати вийти з глухого кута у зв'язку з обговоренням проблеми ПРО, яка є ключовою в зростанні напруженості у відносинах між Москвою і Вашингтоном.

Це питання порушив голова МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи на засіданні російсько-українського підкомітету з міжнародного співробітництва. "Ми готові до конструктивного діалогу і з США, і з НАТО, відкриті для пошуку компромісу, але не будемо робити вигляду, що постійні розмови про те, що це все не проти Росії, не будемо робити вигляду, що такі розмови можуть нас влаштувати", - сказав міністр.

"Ми за те, щоб у цій сфері (у відносинах з НАТО) з усіх сторін була транспарентність. У нас є достатньо насичений порядок денний у Раді Росія - НАТО в тому, що стосується проектів практичної співпраці, - зазначив Лавров. – Правда, відносинам цим все ще не вистачає стратегічної глибини, розуміння взаємозалежності всіх європейських країн у сфері безпеки".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: американці, ПРО в Європі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]